Diari Més

Educació

Educació prepara una tornada a l'escola «el més normal possible» i de caràcter «presencial»

A partir de tercer d'ESO i Batxillerat es combinaria l'ensenyament presencial amb les classes telemàtiques

Imatge d'arxiu d'una aula buida.

aula escola infantilEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Educació, IsabelCelaá, està en contacte amb els consellers autonòmics per treballar en el disseny d'un inici de curs segur al setembre, en el qual es confia a prioritzar la presencialitat, especialment en les etapes inferiors, segons fonts del Ministeri.

Aquestes mateixes fonts han assegurat a Efe que «durant tot l'estiu» han treballat de manera conjunta els ministeris d'Educació i de Sanitat amb les comunitats i queCelaáestà «en contacte» amb els consellers del ram.

Precisament la ministra va assegurar diumenge passat, a través del seu compte de Twitter, que durant aquestes setmanes, les comunitats, «en diàleg constant» amb Educació i amb ella mateixa, estaven fent «un incessant treball per dissenyar una tornada segura a les aules».

«Els centres han preparat plans seguint les recomanacions sanitàries perquè l'escola és insubstituïble», va afegir.

Sobre la preocupació de la comunitat educativa respecte a si les classes podran ser presencials, el president d'Aragó,JavierLambán, ha especificat aquest dimarts que a Infantil i Primària intentaran que les classes siguin «el més normal possible, amb presencialitat absoluta», però a partir de tercer d'ESO i Batxillerat es combinaria l'ensenyament presencial amb les classes telemàtiques.

A més,Lambánha assegurat -en declaracions en Antena 3- que les famílies que no tinguin mitjans telemàtics per a l'ensenyament «tindran ajudes del Govern».

Segons el protocol publicat de Mesures de prevenció, higiene i promoció de la salut enfront de covid-19 per a centres educatius en el curs 2020-2021, publicat per Educació al juny, es prioritzarà «l'assistència de part de l'alumnat, per l'evolució de la pandèmia» i «es mantindrà la presencialitat en els nivells i etapes inferiors (fins als14anys)».

No obstant això, falta per conèixer-se les mesures finals que s'adoptin a la Conferència de Presidents prevista per a la setmana que ve entre Pedro Sánchez i els presidents autonòmics sobre l'inici del curs escolar.

tracking