Diari Més

Austràlia distribuirà de manera gratuïta la vacuna contra la covid-19

Austràlia registra actualment gairebé 24.000 infeccions des de l'inici de la pandèmia i 438 morts

Imatge d'arxiu d'una vacuna.

La Xina afirma que de cara a setembre podria tenir una vacuna «d'emergència»Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Austràlia ha signat un acord amb la farmacèutica britànica AstraZeneca per produir i distribuir de manera gratuïta la vacuna contra la covid-19 que està desenvolupant actualment la Universitat d'Oxford, ha anunciat el primer ministre,ScottMorrison, aquest dimarts.

«La vacuna d'Oxford és una de les més avançades i prometedores del món, i amb aquest tracte hem assegurat l'accés primerenc per a tots els australians», ha assenyalat el mandatari australià en declaracions recollides per la cadena de televisióABC.

Segons l'acord, si la vacuna funciona i supera tots els controls, Austràlia rebrà la fórmula immediatament i tindrà dret a fabricar-la, informaABC, que a més ha revelat que el Govern australià i AstraZeneca han entrat en converses amb la companyia de biotecnologiaCSLper a la seva producció en el territori del país oceànic.

La recerca d'AstraZeneca es troba entre les fases 2 i 3 del nivell de desenvolupament de la vacuna contra el nou coronavirus i la Unió Europea va anunciar divendres que havia arribat a un acord amb la farmacèutica per a comprar almenys 300 milions de dosis d'aquesta.

Austràlia, que registra actualment gairebé 24.000 infeccions des de l'inici de la pandèmia i 438 morts, semblava haver controlat la pandèmia i va relaxar les mesures de contenció, però va detectar un rebrot a Melbourne a finals de juny i va sotmetre a confinament als 5 milions d'habitants de la ciutat fins a mitjans de setembre.

tracking