Diari Més

Alimentació

Alerten d'un error en l'etiqueta de la fideuada de marisc Carrefour amb sèmola de blat

Ha estat etiquetada erròniament com «sense gluten»  

Carrefour ha procedit a la seva retirada.

fideuadaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan), que depèn del Ministeri de Consum, alerta de la presència de gluten en un lot de fideuá de marisc marca Carrefour que ha estat etiquetada erròniament«sense gluten».

En concret, el lot afectat és el 2131, amb el codi de barres 8431876288261. L'Aesan adverteix que als ingredients del producte s'indica en primer lloc sèmola de blat (amb blat subratllat), però en el mateix camp visual, apareix l'esment «sense gluten».

L'Agència ha tingut coneixement d'aquesta alerta a través d'una notificació traslladada per les autoritats sanitàries de Madrid mitjançant el Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (Sciri). Així mateix, ha informat d'aquesta incidència a la resta de comunitats autònomes. L'empresa ha informat a la Aesan que «ha procedit de manera immediata a la retirada de les unitats etiquetades erròniament».

Com a mesura de precaució, la Aesan recomana a aquelles persones al·lèrgiques o intolerants al gluten que estiguin en possessió del producte esmentat que s'abstinguin de consumir-lo i el retornin a l'establiment on fos adquirit per al seu canvi o devolució de l'import. De la mateixa forma, anuncia que el consum del producte per la resta de consumidors no suposa cap risc.

tracking