Diari Més

Tècnics d'infermeria alerten que les mesures per la covid-19 «tendeixen a desaparèixer a les clíniques privades»

El sindicat critica que els pacients poden contagiar el coronavirus a d'altres mentre esperen els resultats de la PCR

Dues infermeres de l'especialitat d'oncologia, en una foto d'arxiu.

USITAC reclama oposicions separades per especialitats a infermeriaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sindicat de Tècnics d'Infermeria (SAE) ha denunciat que les mesures de protecció per la covid-19 «tendeixen a desaparèixer a les clíniques privades» on «els pacients passen per diversos mostradors, fins i tot per la cafeteria, fins que els lliuren els resultats de la seva PCR, que pot ser negativa o positiva, el que possibilita en aquest cas la contaminació de diverses zones del centre i nous contagis». Tanmateix, el sindicat apunta que a la sanitat pública hi ha «el perill que suposa l'escassetat de proves, de manera que si un professional dona positiu en una primera PCR i els símptomes van desapareixent fins esdevenir asimptomàtic, en set dies s'ha d'incorporar sense una segona PCR, posant en risc companys i pacients».
El sindicat exposa que les baixes per la covid-19 entre el personal sanitari «no deixen de créixer» a Espanya, el que incideix en unes plantilles que consideren que «ja eren insuficients».

«Els professionals estem cansats físicament i mental i veiem cada dia un descontrol manifest en diverses actuacions, tant dins de l'àmbit sanitari com a fora», lamenta la secretària de comunicació de l'entitat, Isabel Lozano.

tracking