Diari Més

Itàlia anuncia el tancament de discoteques i l'ús obligatori de màscares a la nit davant el repunt de contagis

La nova mesura entrarà en vigor el dilluns i estarà vigent fins al 7 de setembre

Membres de la Creu Roja italiana amb mascaretes.

Segona víctima mortal per coronavirus a ItàliaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Itàlia ha seguit l'exemple d'Espanya i ha ordenat aquest diumenge el tancament durant tres setmanes de discoteques i locals de ball davant el repunt de casos de coronavirus atribuïts, en part, a joves assistents a festes.

En un decret signat pel ministre de Salut, RobertoSperanza, després d'una reunió celebrada al costat de governadors de les regions, el govern també va anunciar l'ús obligatori de màscares des de les 18.00 fins a les 6.00 hores en llocs a l'aire lliure on es puguin mantenir reunions.

La nova mesura, que entrarà en vigor el dilluns i estarà vigent fins al 7 de setembre, es produeix després de disputes entre el govern i les regions sobre el sector de l'oci nocturn, que empra a gairebé 50.000 persones en 3.000 clubs en tot el país, segons el sindicat d'operadors de clubs nocturnsSILB.

La decisió coincideix amb la finalitat de setmana 'Ferragosto', una festa important en la qual la majoria dels italians van a la platja.

Durant els últims dies, els periòdics italians han difós imatges d'aglomeracions de joves turistes en festes en discoteques a l'aire lliure, després de la creixent preocupació entre les autoritats sanitàries per la possible propagació de les infeccions.

Algunes regions, com Calàbria -en el sud-, ja havien ordenat tancar totes les sales de ball, mentre que unes altres, com Sardenya, les han mantingut obertes.

Itàlia, el primer país a ser colpejat per la crisi del coronavirus a Europa, registra gairebé 254.000 casos de COVID-19 i més de 35.000 morts. Durant les últimes 24 hores, ha sumat 479 nous contagis, una xifra inferior a les dels últims dies, encara que s'han realitzat molts menys test de detecció, segons les dades difoses pel Ministeri de Sanitat.

tracking