Diari Més

Oci nocturn

El tancament de l'oci nocturn es generalitzarà la setmana vinent

La Rioja, única regió que ja ha fet efectives les 11 mesures acordades per Sanitat per a frenar el Covid-19.

La Rioja, única regió que ja ha fet efectives les 11 mesures acordades per Sanitat per a frenar el Covid-19.

El tancament de l'oci nocturn es generalitzarà la setmana vinent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Totes les comunitats, a excepció de La Rioja, faran efectiu al llarg de la setmana vinent el tancament de l'oci nocturn, una de les onze noves mesures acordades per unanimitat aquest divendres entre el Govern i les autonomies per a fer front als brots de coronavirus.

Les van rubricar en bloc i ara només mancada que cada comunitat redacti les disposicions corresponents perquè s'emportin a la pràctica, encara que en el cas de La Rioja aquest paquet de mesures es troba en vigor des d'aquest mateix dissabte, data en el qual han estat publicades en el seu Butlletí Oficial.

El Govern ha recordat aquest mateix dissabte que les restriccions i recomanacions en set àmbits -l'oci nocturn, l'hostaleria, els centres sociosanitaris, els esdeveniments multitudinaris, els garbellats específics i el consum d'alcohol i tabac- hauran de ser publicades per cada administració autonòmica per a procedir a la seva execució.

Són onze mesures de prevenció i contenció de la covid-19 d'obligat compliment en tot el territori nacional que es generalitzaran a partir de la setmana vinent.

La situació està fent mossa en l'economia i avui han alçat la veu els comerciants, que han alertat de la gran caiguda que estan sofrint les vendes en l'actual temporada de rebaixes que, en algunes zones, com en el centre de Barcelona, han arribat gairebé al 50% respecte a les de l'any passat a causa de l'absència de turistes.

Precisament, el turisme ha sofert aquest dissabte un dur cop després que els turoperadors alemanys hagin començat a cancel·lar els viatges programats a les illes Balears, després de la decisió del govern alemany d'incloure a tota Espanya, excepte les illes Canàries, en la llista de zones de risc pels brots de coronavirus.

tracking