Diari Més

El Govern francès vol generalitzar la mascareta a la feina

Dimarts es presentarà a patronal i sindicats una sèrie de propostes per a modificar els protocols sanitaris

Dimarts es presentarà a patronal i sindicats una sèrie de propostes per a modificar els protocols sanitaris

El Govern francès vol generalitzar la màscara en el treballEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern francès vol generalitzar la mascareta en els llocs de treball en els quals diversos empleats coincideixen en un mateix espai tancat perquè gairebé la quarta part dels focus detectats de COVID-19 procedeixen d'empreses i els rebrots estan creixent de manera preocupant al país.

La ministra de Treball, ElisabethBorne, explica en una entrevista publicada aquest diumenge en «LeJournalduDimanche»que el dimarts presentarà a patronal i sindicats una sèrie de propostes per a modificar els protocols sanitaris que van entrar en vigor en les empreses al començament de la desescalada al maig.

La seva intenció és que el nou dispositiu que surti d'aquestes discussions s'apliqui a la tornada de les vacances «d'aquí a la fi d'agost» perquè «els indicadors (epidèmics) no són bons i cal treure conseqüències».

La principal proposta a sindicats i patronal, que Born diu que està recolzada per tots els dictàmens científics, és que ha de ser obligatori portar mascareta en llocs com a «sales de reunió on no hi ha ventilació natural» o en els espais de circulació.

També considera que les empreses hauran de tenir més cura quan els treballadors hagin d'estar en un allotjament col·lectiu, com ocorre amb els temporers, i el mateix en espais de treball freds i humits.

Són referències a coneguts casos de nombrosos contagis d'obrers agrícoles i de treballadors en escorxadors.

Quant a les oficines configurades amb espais oberts (openspaces), la responsable de Treball diu que consultarà amb les autoritats sanitàries per a veure si les plaques deplexiglásque han posat algunes companyies per a separar a uns empleats d'uns altres són eficaços.

Born recorda que ja en els protocols actuals es recomana el teletreball, en particular per a les persones amb una salut fràgil, i perquè permet disminuir el nombre d'empleats que estan simultàniament en les instal·lacions de la companyia.

Afegeix que cal posar-ho en pràctica «cada vegada que és possible en les zones de circulació del virus», com són ara les dues grans ciutats del país, París i Marsella.

D'acord amb la Direcció General de Sanitat, un 24% dels focus de contagi identificats a França entre el 9 de maig i l'11 d'agost estaven en empreses.

França viu des de fa unes setmanes un fort increment de les infeccions de coronavirus. Després de tres dies consecutius amb més de 2.500 casos, el dissabte es van declarar 3.310, la xifra més elevada des de maig.

tracking