Diari Més

Medi Ambient

Es parteix en dos el vaixell de càrrega que va abocar petroli en aigües de Maurici

El vaixell es troba encallat des del passat dia 25 de juliol en els esculls de Pointe d’Esny

El vaixell es troba encallat des del passat dia 25 de juliol en els esculls de Pointe d'Esny

Es parteix en dos el vaixell de càrrega que va abocar petroli en aigües de MauriciAgències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vaixell encallat des del passat dia 25 de juliol en els esculls dePointed’Esny, enfront de la costa sud-est de Maurici i que va escampar en les seves aigües 800 tones mètriques de cru, es va partir aquest dissabte en dos, va confirmar a Efe un assessor ambiental de l'illa.

«El vaixell de càrrega a granelWakashios'ha trencat i fracturat en dos», va declarar a Efe per telèfonMokshanandSunilDowarkasing, assessor ambiental a Maurici, una illa paradisíaca de l'oceà Índic situada a l'est de Madagascar.

«Era una cosa esperada, ja aquest matí un helicòpter es va afanyar a la carrera a fi de transportar el cru que estava sent extret del vaixell perquè les autoritats i els equips de salvament temien que es partís en qüestió d'hores», va detallar aquest expert.

En el celler del vaixell de càrrega a granel, de propietat japonesa i bandera de Panamà, quedaven 166 tones mètriques de cru per bombar, segons va confirmar el primer ministre de Maurici,PravindJugnauth, en una roda de premsa el passat dia 12.

De moment, es desconeix si aquesta quantitat de cru havia estat o no extreta a temps del vaixell, des que aquest matí diversos mitjans locals advertissin que la fractura en el casc «arribava al 75%», segons va especificar una font al digital Lexpress.mu.

«No està clar encara si queden 166 tones mètriques de petroli en el vaixell», va precisar a Efe el portaveu de GreenpeaceAfrica, Tal Harris, qui va assegurar que seran les autoritats de Maurici les que especifiquin si aquesta ruptura ha produït un nou vessament.

En el moment de l'accident, elMVWakashio, que viatjava des de la Xina al Brasil, no transportava càrrega, però s'estima que encara portava més de 200 tones de dièsel i 3.800 de fuel per a consum propi.

La tripulació, integrada per una vintena de persones, va ser evacuada.

tracking