Diari Més

Científics dels Estats Units descobreixen el punt feble del coronavirus

Els investigadors troben la manera de bloquejar la proteïna S, per on el virus entra a les cèl·lules humanes

Imatge d'un test PCR.

coronavirus, PCR, test, Covid-19Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciència es va trobar gairebé sense esperar-lo un nou virus, elSARS-*CoV-2, i quan les autoritats polítiques i sanitàries van voler reaccionar el nou coronavirus ja s'havia propagat pràcticament per tot el món. Les recerques no han parat des de llavors i el més important per al desenvolupament de tractaments o vacunes és saber desxifrar el virus i conèixer la seva manera d'actuar.

És el que tracten de desxifrar científics de tot el món des de l'inici de la pandèmia i ara, experts de la Universitat del Nord-oest, als Estats Units, han pogut trobar el punt feble del patogen. Els investigadors han descobert que un punt flac en l'anomenada proteïna S o proteïna de laespícula, la gran molècula a través de la qual el coronavirus reconeix a les cèl·lules humanes i s'endinsa en elles.

A través de diferents simulacions, els científics van reproduir la proteïna a una escala de nanòmetres i van analitzar una regió amb càrrega positiva, coneguda com a lloc d'escissió polibàsic. Aquesta zona es troba a 10 nanòmetres (un nanòmetre és la milionèsima d'un mil·límetre) de la proteïna S. La troballa indica que aquesta escissió permet que la unió entre la proteïna S i els receptors de les cèl·lules humanes, amb càrrega negativa, sigui forta.

El següent pas és trobar un tractament

Així, gràcies a aquest descobriment, han dissenyat una molècula negativa que tingui capacitat per a unir-se a l'escissió i així bloquejar la capacitat que té elSARS-*CoV-2d'unir-se a la cèl·lula humana i propiciar així que una persona estigui infectada per coronavirus. Amb aquesta troballa, es descobreix una nova possible via de tractament, segons el treball publicat en la revista científica ACSNano.

«El nostre treball indica que bloquejar aquest lloc d'escissió pot ser un tractament profilàctic viable que disminueixi l'habilitat del virus per a infectar a humans», ha comentat MonicaOlverade la Creu, que ha estat al capdavant de la recerca. «Els nostres resultats expliquen estudis experimentals que mostraven que les mutacions de la proteïna S afectaven la transmissibilitat del virus», ha afegit.

«El lloc d'escissió és crucial per a l'entrada del virus en les cèl·lules humanes», ha confirmat, després de la sorpresa que ha causat esbrinar la localització pel qual la proteïna del virus s'uneix al receptor humà. Ara, els artífexs d'aquesta recerca planegen treballar amb químics i farmacòlegs per a desenvolupar un possible tractament que s'uneixi a aquesta regió de la proteïna S i així impedir que el virus arribi a les cèl·lules humanes. Seria un pas clau per a frenar els contagis per coronavirus i l'avanç de la pandèmia

tracking