Diari Més

Chacón calcula que el turisme a Catalunya caurà entre un 40 i un 60% aquest any

La consellera diu que «calen 7.500 milions d'euros dels fons europeus per ajudar el sector turístic català»

Pla general de la façana i la piscina d'un hotel de Calafell.

hotel de Calafell, turisme, pernoctacionsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, assegura que «la situació del sector turístic a Catalunya és molt complicada». En declaracions a RAC1, ha detallat que el seu departament calcula que el turisme caurà «entre un 40 i un 60%» aquest any. «Les dades que tenim de juny indiquen un 87% de davallada» respecte l'any passat, ha alertat. La consellera diu que «calen 7.500 milions dels fons europeus per ajudar al sector» que, entre altres coses, es destinarien a complimentar els ERTO, a ajudes directes, a estimular la demanda i a impulsar la digitalització i la formació. Chacón ha explicat que «hi ha empreses interessades en la planta de Nissan» i que el seu departament vol «prioritzar un inversor d'alt valor afegit».

Àngels Chacón ha explicat que «per temes de confidencialitat» no pot donar detalls de les empreses interessades en la planta de l'empresa automobilística però ha dit que el seu departament és «moderadament optimista». «Una part de la nostra feina és la captació d'inversions, ja sigui per anar a Nissan com a qualsevol altra empresa», ha detallat.

La consellera creu que «s'ha frivolitzat amb el turisme» hi ha recordat que «és un sector de sectors», ja que hi ha «milions de turistes que venen cada any, consumeixen i donen vida a molts àmbits». «S'han fet molts discursos simplistes i s'ha frivolitzat», ha criticat.

Reconeix que cal «avançar cap a un model sostenible però no de la nit al dia». «Cal reorientar-ho, però tenint en compte que és un sector que està patint moltíssim», ha reflexionat en veu alta.

La consellera s'ha mostrat preocupada per la petita i mitjana empresa perquè representa «més del 94% el total». «Poden ser els grans invisibles d'aquesta crisi», ha advertit tot afegint que els «preocupa molt que, de mica en mica, vagin desapareixent».

tracking