Diari Més

Successos

Cau a Madrid una organització que distribuïa haixix a través de cotxes VTC

La Guàrdia Civil ha detingut a cinc integrants i intervingut 525 quilos de droga

La Guàrdia Civil incauta 525 quilos d'haixix

Cau a Madrid una organització que distribuïa haixix a través de cotxes VTCEP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha detingut a cinc integrants i intervingut 525 quilos de droga d'una organització dedicada al tràfic d'haixix en la Comunitat de Madrid que emprava vehicles de lloguer amb conductor -els coneguts comVTC-per a distribuir la mercaderia entre els seus clients. La droga ha estat interceptada a l'interior d'un vehicle que els detinguts traslladaven des de la província de Huelva fins a la localitat madrilenya de Colmenar Viejo, segons ha informat el cos en un comunicat.

El cos indica que la desarticulació de diversos punts de venda al detall en una localitat madrilenya pròxima, Tres Cantos, va conduir a la pista d'importants vendes de droga des d'un garatge situat a Colmenar Viejo. Els compradors accedien al garatge i després de romandre uns minuts a l'interior, marxaven. Els agents van comprovar que aquestes persones, després de ser identificades, portaven estupefaents.

Finalment, els investigadors van arribar al presumpte distribuïdor, un ciutadà marroquí amb múltiples antecedents relacionats amb delictes contra la salut pública, segons la Guàrdia Civil, que exercia de capitost del grup. Un dels integrants de la xarxa, segons la recerca, era administrador de diverses empresesVTCels vehicles de les quals eren utilitzats per a repartir les substancies estupefaents als seus clients.

El seguiment als integrants del grup va permetre interceptar en l'A-5 a una caravana de tres vehicles que es dirigien acolmenarVell: un d'ells portava 525 quilos d'haixix distribuït en 15 fardells. Els detinguts són el capitost del grup, de 27 anys, i el seu lloctinent, de 40, tots dos de nacionalitat marroquina, i un ciutadà espanyol de 47 anys que exercia d'administrador de les tres empreses deVTC.

També dos ciutadans romanesos, de 32 i 41 anys, que eren els encarregats de distribuir les substàncies com a conductors habituals dels vehicles. La recerca va ser duta a terme per agents pertanyents a l'Àrea de Recerca del Lloc de la Guàrdia Civil de Tres Cantos, que han comptat amb la col·laboració d'agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Comandància de Madrid.

tracking