Diari Més

Madrid realitzarà test PCR a població de zones amb major presència del virus

Convocarà a 1.000 persones d'entre 15 i 49 anys de forma aleatòria per fer les proves

Imatge d'un test PCR.

coronavirus, PCR, test, Covid-19Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comunitat de Madrid realitzarà testPCRa població dels districtes de la capital i dels municipis de la regió que mostren una major taxa de contagis del coronavirus, sis àrees en les quals es realitzaran a partir de la setmana vinent un total de 6.000 proves a població aleatòria.

Madrid convocarà a 1.000 persones d'entre 15 i 49 anys, les que major taxa de contagi té actualment, a cadascuna d'aquestes zones. Seran triades de manera aleatòria i rebran un missatge al seu mòbil per realitzar-se aquestes proves.

LesPCRes faran en «zones bàsiques», que corresponen amb residents que tenen un mateix centre de salut com a referència, dels districtes deUsera,Carabanchel, Puente de Vallecas iVillaverdede la capital i als municipis deAlcobendasi Móstoles.

El conseller de Sanitat madrileny, Enrique Ruiz Escudero, ha anunciat el divendres aquest «programa de detecció precoç» amb provesPCRdurant una trobada amb els professionals del 112.

Els resultats s'obtindran en 48 hores i es comunicaran tant els negatius com els positius, que en aquest cas seran derivats a atenció primària per estudiar el seu cas, aïllar-los i identificar als seus contactes.

La Comunitat de Madrid enviarà SMS des d'aquest mateix divendres, amb un text que diu: «Si no presenta símptomes, Salut Pública li ofereixPCR»i a continuació especifica el dia i l'hora a la que acudir, indicant una franja horària concreta per evitar concentracions.

«L'objectiu és detectar en persones asimptomàtiques el més precoçment possible la infecció per coronavirus i d'aquesta manera procedir al seu aïllament, estudiar els seus contactes i recomanar quarantena. L'objectiu és tallar la cadena de transmissió en aquestes zones bàsiques», ha detallat la directora general de Salut Pública regional, ElenaAndradas.

La Comunitat de Madrid va tenir una tendència a la baixa en el nombre de contagis que va variar a partir del 19 de juliol, ha afegitAndradas.

En l'última setmana s'han detectat entorn de 5.000 casos -76 per cada 100.000 habitants-, que es concentren en grups joves i amb simptomatologia «bastant més lleu».

Actualment Madrid realitza cada dia 15.000PCRde mitjana amb pics de fins a 20.000 i es fixa com a objectiu aconseguir els 30.000 al setembre, que són el doble -60.000- si se sumen els test serològics, ha explicat el conseller de Sanitat.

«Volem controlar i anticipar-nos a nous rebrots així com obtenir una radiografia de quin és la situació epidemiològica en les zones de major incidència, una cosa essencial en la presa de decisions per part de salut pública», ha afirmat Ruiz Escudero.

tracking