Diari Més

Societat

Foment del Treball fa una crida a utilitzar l'aplicació 'Radar Covid' per accelerar la recuperació de l'econòmica

L'eina, desenvolupada pel govern espanyol, permetrà evitar de forma més eficaç la propagació de nous rebrots

L'aplicació està disponible de forma gratuïta a iOS i Android.

Com funciona l'app Radar Covid per al rastreig de contagis?Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Foment del Treball ha fet una crida aquest divendres a utilitzar l'aplicació 'Radar Covid' una eina que ha posat en marxa la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial i que té com a objectiu evitar de forma més eficaç la propagació de nous rebrots. Segons ha destacat la patronal en un comunicat, l'ús d'aquesta tecnologia «facilitarà l'inici del curs escolar i la recuperació de l'activitat econòmica». «És fonamental que les dues activitats es puguin dur a terme amb la convicció que no es poden adoptar noves mesures de confinament», assenyala l'associació empresarial. Per altra banda, la patronal s'ha posat a disposició de les administracions pel que fa a l'aportació de recursos tècnics i professionals.
En el mateix escrit, Foment demana que l'aplicació desenvolupada pel govern espanyol utilitzi uns paràmetres informatius «clars i transparents» i que les dades que es recullin «siguin iguals per totes les comunitats». A banda, sol·licita que s'elabori un protocol d'intercanvi d'informació entre comunitats per determinar quin tipus de tests són necessaris en casa territori.

De cara al mes de setembre, la patronal avança que proposarà a la resta d'agents socials aprofundir en aquest projecte per poder-lo aplicar a l'entorn empresarial. Alhora, emplaça a les diferents administracions públiques a «implicar-se» en la iniciativa. «L'economia espanyola es troba en una situació en què no es pot enfrontar a un rebrot similar al del mes de març», conclou.

tracking