Diari Més

Els concerts, en la «incertesa» de nou pel tancament d'oci nocturn

L'informe de la Federació de la Música a Espanya, estimava unes pèrdues de 662,2 milions d'euros de març a setembre

El sector torna a viure amb incertesa la decisió del Govern de prohibir l'oci nocturn

Els concerts, en la «incertesa» de nou pel tancament d'oci nocturnPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan la música en viu intentava aixecar cap, sotmesa a les dures restriccions d'aforament per la pandèmia de covid-19, el sector torna a viure amb incertesa la decisió del Govern de prohibir l'oci nocturn, inclosos molts dels locals en els quals sol trobar recer aquesta activitat.

Entre nombrosos dubtes sorgits fins a la publicació de la mesura, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha confirmat aquest divendres després de la seva reunió amb els representants de les comunitats autònomes que aquest tancament afectarà els locals de copes i discoteques «amb o sense actuacions musicals».

En declaracions a Efe, l'Associació Internacional de l'Oci Nocturn ha rebut la notícia molt negativament i ha recordat que, «sense ajudes, el 80 per cent del seu teixit empresarial es perdrà».

Entre els seus pitjors auguris; que la mesura es torni efectiva aquest mateix cap de setmana, «per al qual ja hi ha programats tants esdeveniments, artistes contractats i entrades venudes», una de les moltes «incerteses» que en la seva opinió envolten l'anunci.

Per a sortir de dubtes, la majoria del sector (als quals la mesura ha enxampat d'improvís) espera caut la publicació de la mateixa tant en el Boletín Oficial del Estado com en els butlletins de les Comunitats Autònomes, que són els qui tenen les competències respecte a aquestes qüestions.

Segons l'Associació d'Oci Nocturn, podria succeir que alguna regió aprovés una regulació més laxa o, per contra, més restrictiva, encara que atès que la decisió s'ha pres després de la reunió dels consellers amb el ministre Illa, s'espera consens sobre aquest tema.

L'informe inicial presentat per la Federació de la Música a Espanya, És_Música, estimava unes pèrdues de 662,2 milions d'euros per a la indústria del directe de març a setembre, un impacte que seria molt més gran sobre l'economia espanyola i que els responsables de l'estudi xifren en més de 7.600 milions d'euros.

tracking