Diari Més

La Xina detecta traces del virus en l'embolcall extern de gambes de l'Equador

El passat 10 de juliol va suspendre les importacions de tres empreses equatorianes

Imatge d'unes gambetes en un mercat.

La Xina detecta traces del virus en l'embolcall extern de gambetes de l'EquadorGetty Images

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat xinesa deWuhua la província oriental deAnhuiha trobat noves traces de coronavirus als paquets de gambes importades de l'Equador, ha informat avui la televisió estatal del país asiàtic.

Les restes del virus van ser detectats al paquet exterior d'unes gambes congelades durant una inspecció rutinària de les autoritats locals d'un restaurant de la ciutat.

La notícia es coneix un dia després que en una ciutat portuària a la província deShandong, també a l'est del país, es detectessin traces de coronavirus en l'embolcall de peixos congelats, encara que les autoritats xineses novan especificar el país de procedència.

El passat 10 de juliol la Xina va suspendre les importacions de gambes blanques congelades de tres empreses equatorianes després de trobar restes del virus als paquets, va informar llavors l'Administració General de Duanes.

Aquest departament va assenyalar en un comunicat que les proves d'àcid nucleic realitzades als embolcalls d'Industrial Pesquera Santa Priscila,EmpacreciiEdpacifvan donar positiu i que existia «el risc» que transmetin el virus.

L'organisme va demanar a més a les empreses equatorianes la «retirada immediata» de les seves gambes congelades empaquetades després del 12 de març, i va exigir que se'ls emportin de tornada o els destrueixin.

A més, va especificar que van donar positiu les proves realitzades als envasos exteriors, mentre que les proves de les gambes i els envasos interiors van ser negatives.

Duanes va assegurar que el sistema de gestió de seguretat alimentària d'aquestes empreses no era l'adequat.

«Amb la finalitat d'eliminar perills amagats i protegir la salut de la gent, anunciem la suspensió dels requisits necessaris per al registre d'aquestes empreses a la Xina, i se suspèn l'acceptació dels seus productes», va dir.

La televisió estatal CCTV ha informat avui que el restaurant deWuhuhavia emmagatzemat els embalatges contaminats en un refrigerador des de la seva compra i que tots els establiments amb mercaderia relacionada a la ciutat havien estat segellats.

Els test de coronavirus realitzats als treballadors, al menjar i a les instal·lacions del restaurant, així com als empleats d'una companyia de venda de gambes a l'engròs i a les seves famílies i a altres establiments de la ciutat que havien comprat a aquesta empresa van obtenir resultats negatius, segons la televisió xinesa.

Fonts diplomàtiques van informar a Efe que dues de les tres empreses equatorianes a les quals es va prohibir continuar venent a principis de juliol ja han estat autoritzades de nou a exportar després de millorar els seus protocols de control.

Es tracta de Pesquera Santa Priscila iEmpacrecimentre queEdpacifpodria rebre aprovació de nou per exportar en breu.

Així mateix, van assenyalar que possiblement els paquets de gambeta del restaurant deWuhuon es van detectar traces de coronavirus es corresponen amb lots antics no retirats que romanien als refrigeradors de l'establiment.

tracking