Diari Més

Galícia estudia prohibir fumar pel carrer si no hi ha distància de seguretat

L'Executiu gallec, assessorat pel comitè clínic, ha decidit mantenir i ampliar durant una setmana més les restriccions a la Corunya

Les pauses per fumar no restaran temps a la jornada laboral.

Les empreses poden descomptar de la jornada laboral les pauses per fumar o fer cafèFreepik

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern gallec estudia «la prohibició de fumar» en tot el territori quan se circuli pel carrer i no es pugui garantir la distància de seguretat.

A més, segons ha anunciat aquest dimecres el president de la Xunta en funcions, Alberto Núñez Feijóo, hi haurà una limitació en el número familiars i acompanyants als hospitals de l'àrea de la Corunya, una mesura que pot recollir aquesta tarda el Diari Oficial de Galícia (DOG) en una edició extraordinària de butlletí que contindrà mesures addicionals, que entraran aquesta mitjanit en vigor.

El president gallec en funcions ha advertit que «el virus no s'agafa vacances» i ha fet una crida a tota la població en general i als més joves, en particular, perquè s'adonin que encara estem davant un problema «molt seriós».

«Espero que no calgui tornar a veure caixes de fusta per a adonar-nos que el virus segueix aquí, perquè segueix aquí», ha dit Núñez Feijóo, que ha lamentat «parlar amb aquesta cruesa», ja que per a les pròximes setmanes i mesos ha augurat més sofriment.

Amb tot, Núñez Feijóo ha explicat que la situació general de Galícia no és dolenta, amb una incidència acumulada en els últims catorze dies de 23,5 casos per cada cent mil habitants enfront d'una mitjana a Espanya que quadruplica aquesta dada fins als 94,6.

L'Executiu gallec, assessorat pel comitè clínic, ha decidit mantenir i ampliar durant una setmana més les restriccions a la Corunya i els municipis de la seva àrea donada la situació «molt preocupant» en aquesta comarca «pels incompliments» detectats en els cinc dies que portaven en vigor.

De moment, aquest comitè ha decidit no limitar la mobilitat en aquest territori, si bé és una decisió que no descarta prendre en pròxims dies en funció de l'evolució de la situació amb les noves restriccions.

A les limitacions en les reunions privades, en l'oci nocturn, i a la restricció d'horaris i d'aforaments se sumen a partir d'aquesta mitjanit una limitació en el número familiars i acompanyants als hospitals de l'àrea de la Corunya.

A més, està en estudi ampliar les limitacions en l'oci nocturn a altres municipis de l'àrea de la Corunya, a part dels cinc municipis inicials.

La Xunta incrementarà a partir de demà «de manera notable» la quantitat de proves PCR per a detectar més casos, sobretot entre els menors de 40 anys, ja que s'està detectant «un canvi de tendència» entre els nous positius.

tracking