Diari Més

El preocupant augment de casos de coronavirus manté en alerta a Europa

A Rússia, Alemanya, Bèlgica, França, Itàlia i Espanya l'increment dels contagis no cessa

Itàlia és el país on més casos s'hi han detectat

Europa supera el mig milió de contagis de coronavirus i s'apropa a les 41.000 mortsAgències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'augment d'infeccions per coronavirus s'ha generalitzat en els últims dies a Europa, on l'abast de les conseqüències sanitàries, econòmiques i socials de la pandèmia manté en alerta a les autoritats de nombrosos països.

A Rússia, Alemanya, Bèlgica, França, Itàlia i Espanya l'increment dels contagis no cessa, mentre el Regne Unit pateix devastadors efectes econòmics, el papa apel·la a superar l'individualisme de la societat per a poder guanyar-li la batalla a la covid-19 i l'OMS demana que els joves s'involucrin més.

Rússia supera els 900.000 casos després de l'anunci de la vacuna

Després del sorprenent anunci que Rússia ha registrat la primera vacuna contra la covid-19, les autoritats han informat avui que el país suma ja 902.701 casos i 15.260 morts.

En les últimes 24 hores s'han registrat 129 morts i 5.102 contagis, que han estat detectats en 84 de les 85 províncies del país, la qual cosa dóna una idea de la gran extensió geogràfica de la pandèmia.

La comunitat internacional ha acollit amb un cert estupor l'anunci del registre de la vacuna russa, que començarà a administrar-se a finals d'aquest mes o principis de setembre als grups de risc, la qual cosa ha estat criticat avui pel ministre de Sanitat,MijaílMurashko, que ha titllatd'«infundades» els dubtes dels «nostrescol·legues estrangers».

Un d'ells, el responsable de Sanitat alemany,JensSpahn, ha deixat clar aquest dimecres que la veu «amb molt d'escepticisme», entre altres coses, perquè no s'ha realitzat un estudi clínic sense el qual «pot ser perillós començar a vacunar massa aviat a milions,sinóa milers de milions de persones».

Patacada econòmica al Regne Unit

El Regne Unit ha entrat oficialment en recessió, per primera vegada en més de deu anys, després de caure el producte interior brut (PIB) el 20,4% entre abril i juny, el segon trimestre consecutiu de contracció, segons l'Oficina Nacional d'Estadístiques (ONS).

La contracció en el segon trimestre és la més important que s'hagi registrat mai, perquè tots els sectors van sofrir una caiguda per l'impacte de les mesures de confinament disposades pel Govern per a contenir la propagació de la covid-19.

Tot això es coneix quan el Regne Unit va superar per segon dia el miler de nous contagis (un total de gairebé 314.000) i gairebé 80 defuncions, fins a depassar els 46.700.

Augment generalitzat de casos

Europa és, segons les últimes dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), la segona zona amb més casos del planeta (3,6 milions de contagis), només per darrere d'Amèrica, amb 10,8 milions de positius.

I l'augment d'infeccions es generalitza.

A Alemanya, els 1.226 nous contagis de les últimes 24 hores, -entre ells en sis escoles de Berlín, després que els col·legis reobrissin dilluns passat- suposen la xifra més elevada des de principis de maig i confirmen la tendència ascendent de l'última setmana.

L'increment del 12 per cent dels contagis en l'última setmana a Bèlgica ha portat al país a prendre noves mesures, com l'ús obligatori de màscares des d'avui a Brussel·les, quan els ciutadans es trobin en llocs públics o en recintes privats accessibles al públic.

A França, «la situació evoluciona en la mala direcció», en paraules del primer ministre,JeanCastex, a causa dels nous contagis, però, sobretot, a les elevades xifres d'ingressos hospitalaris, amb 5.012 persones ingressades i 391 en unitats de vigilància intensiva (UCI).

Noves mesures d'Itàlia i els països nòrdics

Davant el repunt de brots, en part per persones que han tornat de passar les seves vacances en països de l'entorn, a Itàlia es realitzaran proves de coronavirus als qui tornin d'Espanya, Grècia, Croàcia i Malta.

I és que Itàlia està veient un augment de nous contagis (avui 481 enfront dels 412 de la vespra), fins a superar els 250.000 casos i els 35.200 morts, i dirigeix la vista sobre aquest tema a dos punts concrets: la volta dels italians que han passat les vacances a l'estranger i els locals nocturns.

Mentrestant, els països nòrdics se sumen cada vegada més a l'ús de la mascareta: Islàndia l'ha imposat en algunes situacions, Dinamarca recomana portar-la en el transport públic i s'espera que Noruega i Finlàndia facin el propi en els pròxims dies, al mateix temps que Suècia es continua resistint a això, encara que no ho descarta de cara a un futur.

tracking