Diari Més

Economia

El Govern està disposat a negociar amb els ajuntaments un nou acord sobre els romanents municipals

Sánchez ha indicat que té «la mà estesa» amb totes les institucions i, «singularment, amb els ajuntaments»

Pedro Sánchez durant la roda de prensa.

El Govern està disposat a negociar amb els ajuntaments un nou acord sobre els romanents municipalsEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern està disposat a negociar un nou acord o modificar l'actual sobre els romanents municipals amb els ajuntaments i els grups parlamentaris, segons ha anunciat el president, Pedro Sánchez, després del seu despatx ordinari amb el rei Felip VI al Palau deMarivent.

En la roda de premsa posterior a la trobada, Sánchez ha assegurat que el seu Gabinet té la «màxima disponibilitat» i «la mà estesa» amb totes les institucions i, «singularment, amb els ajuntaments», per negociar i dialogar.

L'acord sobre els romanents va ser aprovat per laFEMPnomés pels alcaldes socialistes i pel vot de qualitat del seu president, AbelCaballero, i validat posteriorment pel Consell de Ministres, mentre que la resta de formacions polítiques està en contra i demana la seva revisió.

La ministra d'Hisenda,MaríaJesúsMontero, que ha titllat d'«històric» el pacte, ha atribuït a «una estratègia de desgast» la reacció del PP, durant la seva visita a la localitat gaditana de Rota.

Ha insistit que la mesura és «voluntària», per la qual cosa no entén l'oposició frontal dels altres partits i ha agregat que «no tindria sentit que no es convalidés al Congrés».

Sánchez ha recordat que està motivat per una llei aprovada per l'exministre d'HisendaCristóbalMontoro, que impedia incórrer en dèficit públic a les corporacions municipals i usar els seus romanents i que ara permetrà l'ús de 5.000 milions d'euros per a impulsar la recuperació econòmica.

No obstant això, ha afegit, «sempre estem disposats a dialogar» amb les forces socials, amb les comunitats autònomes i amb els ajuntaments.

Sánchez ha precisat que l'acord actual permet l'ús de 5.000 milionsdels superàvits, contempla un fons de compensació per als ajuntaments que tenen dificultats financeres i un altre fons, de 400 milions, per a compensar «el forat» a les arques municipals pel no ús del transport durant el període del confinament.

Malgrat ser un «gran acord», el president del Govern ha indicat que estan disposats a negociar amb les corporacions i amb els grups parlamentaris per aprovar l'acord al Congrés.

tracking