Diari Més

L'OMS subratlla que la vacuna russa haurà de ser revisada per a la seva prequalificació

L'organització està en contacte amb tots els països per analitzar els progressos de les diferents investigacions  

Es podria comptar «amb uns 2.000 milions de dosis al 2021»

investigació vacunaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha rebut amb cautela la notícia que Rússia ha registrat la primera vacuna del món contra la covid-19, assenyalant que aquesta, com la resta, hauran de seguir els tràmits deprequalificació i revisió que marca l'organisme.

«Accelerar els progressos no ha de significar posar en compromís la seguretat», ha assenyalat en roda de premsa el portaveu de l'OMSTarikJasarevic, qui ha afegit que l'organització està en contacte amb les autoritats russes i d'altres països per analitzar els progressos de les diferents investigacions de vacunes.

El portaveu ha subratllat que l'organització se sent animada «per la rapidesa en què s'estan desenvolupant les vacunes» i espera que algunes d'elles «es mostrin segures i eficients».

La vacuna russa, anunciada avui pel president rus Vladímir Putin en una reunió amb el Gabinet de Ministres, no figurava entre les sis que segons va assenyalar l'OMS la setmana passada estaven més avançades.

L'organisme amb seu a Ginebra va citar entre aquestes sis a tres candidates a vacunes desenvolupades per laboratoris xinesos, dos estatunidenques (de les farmacèutiquesPfizeri Moderna) i la britànica desenvolupada perAstraZenecaen col·laboració amb la Universitat d'Oxford.

Segons Putin, la vacuna russa és «eficaç», ha superat totes les proves necessàries i permet aconseguir una «immunitat estable» davant la covid-19.

tracking