Diari Més

L'aplicació de rastreig de covid registra gairebé mig milió de descàrregues

L'estimació de l'Executiu és que estigui disponible a nivell nacional a partir de pròxim 15 de setembre

Diverses persones amb mascaretes en un pas de vianants.

Espanya segueix sense immunitat de grup amb un 5,2% de població que ha tingut contacte amb el coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mig milió de dispositius mòbils amb sistema operatiu Android ja tenen descarregada l'aplicació de rastreig de contagis de coronavirus que ha llançat el Govern, Radar COVID, encara que de moment no emetrà notificacionsal no estarintegrada en els sistemes sanitaris de les comunitats autònomes, a falta dels últims detalls.

Segons haninformat aEFE aquest dimarts fonts del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, de moment s'han registrat més de 500.000 descàrregues en dispositius amb sistema operatiu Android i falta per conèixer les descàrregues en el sistema operatiuiOsd'Apple.

L'aplicació, que es va estrenar a La Gomera (illes Canàries) com a projecte pilot, registra contactes, però és necessari que les comunitats autònomes la integrin en els seus serveis regionals de salut per a poder notificar els contagiats i que aquesta eina enviï les alertes.

És l'explicació que ofereix a xarxes socials la secretària d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas, que recorda que les autoritats sanitàries han confirmat quela Radarcovid pot ser una eina complementària «tremendament útil».

Fonts del Ministeri de Sanitat han explicat a Efe que treballa juntament amb les comunitats per a acabar de polir-la, de manera que es pugui incorporar l'aplicació als seus sistemes de salut.

L'aplicació utilitza elbluetoothdels mòbils per avisar als seus usuaris si han estat a menys de dos o tres metres d'una persona contagiada en els catorze dies anteriors a un nou diagnòstic.

No utilitza la geolocalització ni recull cap dada dels usuaris, sinó que assignanúmerosaleatoris als mòbils dels ciutadans que voluntàriament la instal·len per avisar-los que han de contactar amb les autoritats sanitàries per haver estat últimament prop d'algun infectat, al qual mai s'identifica.

Són precisament les comunitats autònomes de les quals depèn el procés d'implantació de l'aplicació, que requereixd'undesenvolupament, i cadascuna d'elles haurà de definir el seu circuit intern de funcionament.

I és que cada comunitat, com s'ha fet a La Gomera, on s'ha desenvolupat el programa pilot de l'aplicació, haurà de facilitar un codi als participants, que, en introduir-lo al seu mòbil, permet avisar als contactes pròxims amb els quals ha actuat en els últims dies perquè al seu torn contactin amb l'autoritat sanitària corresponent.

També hauran de facilitar el telèfon perquè els participants es posin en contacte amb l'autoritat sanitària.

L'estimació de l'Executiu és que estigui disponiblea nivell nacionala partir de pròxim 15 de setembre.

No obstant això, preveu que el seu llançament es produeixi primer a les comunitats que per la seva situació necessitin incorporar-lael més aviat possible, la qual cosa podria seren breu, a mitjans aquest mes, tal com ja va avançar la setmana passada Artigas en roda de premsa.

tracking