Diari Més

Societat

Els nens voldrien tenir de caps a Messi, Katy Perry i... a Fernando Simón

Les professions més desitjades: metge, futbolista o professor  

Lionel Messi

El gest que honora a MessiEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els nens i nenes d'Espanya tenen ja idea de qui els agradaria tenir com a caps quan siguin grans: al futbolista del F.C. Barcelona Leo Messi i a la cantant estatunidencaKatyPerry, però també al director del Centre de Coordinació deAlertasi Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón.

Així ho reflecteix l'enquesta anual «Què vols ser de gran» d'Adecco, que analitza en què volen treballar els nens i nenes a Espanya quan siguin adults i també les seves percepcions sobre el món laboral.

Amb un total de 1.800 menors enquestats, les dades reflecteixen que Messi seria el cap favorit per als nois (16,5%), que en un 11,7% opta per no tenir superiors, seguit en tercer lloc d'un 9,9% que tria a Fernando Simón, opció per la qual s'inclina el 8,3% de les noies, sent aquesta la segona resposta més nombrosa, només per darrere de la cantantKatyPerry (10,2%).

L'epidemiòleg no havia aparegut fins enguany en cap de les enquestes, on Rosalíaés el tercer nom més repetit per les noies (8,2%).

Els nens i nenes a Espanya somien amb ser metges (22,1%, ells i 22,2%, elles) i continuen en els llocs principals la professió de futbolista (24,5% dels nois), la de professora (20,4% de les noies), la d'infermera (6,8% de les noies) o la deyoutuber(6,3% dels nois).

Per primera vegada, el periodisme apareix entre les professions més comentades pels nois, amb un 2,9% que voldria dedicar-se a això.

A la pregunta de què hauria de fer el Govern per no tornar a la situació que va viure el país al març per la pandèmia del coronavirus, la mesura més repetida és realitzar més proves de detecció (18,7%), seguida d'apostar per l'ús de mascaretes (16,1%), de millorar les condicions laborals dels sanitaris i confiar en els experts (10,5%), entre les solucions més nomenades.

De fet, els metges són els professionals més valorats durant la pandèmia pels nois (49,7%), seguits de les forces de seguretat de l'Estat (12,9%), dels treballadors en el sector alimentari/distribució (9%) i dels professors (6%).

Les noies també situen als metges com els més valorats (51% dels vots), seguits de professors (17%) i els treballadors del sector alimentari/distribució ( 8%).

Sis de cada deu enquestats asseguren haver estat molt contents perquè els seus pares estiguessin, durant l'estat d'alarma, sempre a casa, però un 49,7% diu que han estat les seves mares les que més els han ajudat amb les seves tasques, el 18,2% que els seus pares i el 32,1% assegura que tots dos per igual.

El 52,3% dels nens i nenes prefereix tornar al col·legi abans que quedar-se a casa el curs que ve, mentre que el 12% es mostra indecís.

tracking