Diari Més

Societat

Augmenta un 25% l'abandonament de mascotes després del període de confinament

Moltes llars no poden assumir el cost de cuidar una mascota

Un gos abandonat pels carrers de València.

Augmenta un 25% l'abandonament de mascotes després del període de confinamentEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El xifra d'abandonaments de mascotes ha augmentat durant el període final del confinament per la pandèmia de la covid-19 i suposa un increment del 25% respecte a les mateixes dates del passat any, segons dades de la Reial Societat Canina d'Espanya (RSCE).

Des que es va decretar l'estat d'alarma a mitjans de març es va produir una major demanda de cadells en plena quarantena, assenyala en un comunicat de l'empresaBissell.

L'inici de la 'nova normalitat', coincidint amb l'entrada de l'estiu, ha provocat un augment dels abandonaments, ja que moltes llars no poden assumir el cost de cuidar una mascota ni la responsabilitat que comporta mantenir el benestar d'un animal.

A Espanya s'abandonen al voltant de 138.000 mascotes anualment i, encara que els gossos i els gats són els més mal parats, cal recordar que cada any creix el nombre d'abandonaments de rosegadors, ocells, tortugues i fins i tot peixos, que es deixen als jardins i als estanys de les principals ciutats, segons dades de la FundacióAffinity.

Per això, des deBissellapel·len a la responsabilitat i a la solidaritat per mitjà de l'adopció per a solucionar aquestes actituds que deixen desemparats i sense protecció als animals, al mateix temps que remarquen que l'arribada d'una mascota «no és una decisió que calgui prendre's a la lleugera».

Alguns consells per abordar el període estival amb una mascota són planificar les vacances i tenir en compte les seves necessitats bàsiques, així com portar la seva documentació sanitària, on s'inclouen les vacunes, la certificació de salut i el microxip identificatiu.

Una altra bona recomanació a tenir en compte és mantenir la seguretat de l'animal durant els desplaçaments situant-lo dins deltransportíno correctament cordat per evitar possibles lesions i sobresalts.

Així mateix, les mascotes necessiten tranquil·litat i reconèixer el seu entorn, per la qual cosa portar el seu llit, les seves joguines i utensilis faran que se sentin més còmodes i que s'adaptin millor al nou espai.

tracking