Diari Més

El govern de l'Estat aposta pels confinaments parcials com a defensa en aquesta fase de l'epidèmia

L'objectiu és anticipar la segona onada prevista a la tardor i a l'hivern, combatent el virus a l'estiu

Sanitaris fent proves PCR.

PCR, coronavirus, covid-19, test, sanitarisEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern creu que actualment s'estan aplicant, en coordinació amb les comunitats, les «mesures adequades» per evitar la propagació del coronavirus, aïllant els casos i els seus contactes estrets i decretant confinaments parcials, que són «la millor defensa davant el virus en aquesta fase».

El cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, s'ha reunit aquest dilluns amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre de Coordinacióde Alertasi Emergències Sanitàries, FernandoSimón, i han conclòs que el pla de resposta acordat amb les comunitats a mitjans juliol «s'està aplicant i està funcionant».

Illa ha exposat, segons una nota de Presidència, que la detecció precoç i l'augment de la realització de PCR, un 7% més aquesta setmana, estan permetent detectar nous brots; a Espanya es fa una mitjana superior a 47.300 d'aquestes proves diàries i un total, des de l'inici de la pandèmia, de gairebé 5 milions.

Sumades als tests serològics, el volum de proves realitzat s'eleva a gairebé 7,5 milions, unes xifres que demostren que el país està sent «agressiu en el rastreig i la detecció del virus», amb un alt nivell d'asimptomàtics detectats,delvoltant del 60%.

Al costat d'aquest increment de la capacitat diagnostica, s'estan implementant les «mesures adequades» per evitar la propagació, aïllant tant als contagiats com als seus contactes estrets, i establint confinaments parcialsen l'àmbit local«en tractar-se de la millor defensa enfront del virus en aquesta fase».

«L'objectiu és anticipar-nos a la tardor i a l'hivern, combatent el virus a l'estiu i reduint la transmissió al mínim possible abans de la tornada al treball i l'inici del curs escolar», conclou la nota.

tracking