Diari Més

Adverteixen que poden confondre's símptomes d'amigdalitis amb la covid-19

Comparteixen manifestacions com a febre, malestar general o mal de coll

És comú que els nens es contagiïn més fàcilment i contreguin infeccions.

nen, febre, gola, malaltPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les infeccions que arriben al nostre cos bé per la boca, el nas o l'oïda són comunes en aquesta època en la qual són molt habituals els aires condicionats, el bany en piscines i platges i els canvis de temperatura bruscos, i els símptomes que les acompanyen, com en el cas de l'amigdalitis, poden confondre's amb la covid-19 ja que comparteixen manifestacions com a febre, malestar general o mal de coll.

BegoñaBeaus, otorrinolaringòloga de l'Hospital de Manises de València, afirma que per no caure en la confusió d'aquestes malalties tan diferents, el primer que cal destacar és que l'amigdalitis la contreuen en la seva majoria nens menors de 5 anys, segons un comunicat del centre hospitalari.

«És comú que els nens, que tenen un sistema de defensa immadur, es contagiïn més fàcilment i contreguin infeccions. No obstant això, si a partir dels 5 anys aquests episodis d'infeccions en òrgans com la faringe, el nas o la gola no remeten és convenient acudir a l'especialista», explica.

D'altra banda, en el cas del mal de coll causat per angines, les amígdales poden augmentar de grandària, canviar de color cap a un to vermellós o a vegades un to blanc en la superfície i fins i tot poden sagnar una mica. Segons l'especialista, aquests símptomes «s'allunyen ja dels causats pel nou virus perquè la pèrdua del sabor o l'olfacte, els problemes respiratoris o dolor muscular no es donen en aquesta infecció».

Els principals motius per a decantar-se per una intervenció són, com explica la doctoraBeaus, atacar les infeccions bacterianes recurrents (més de sis episodis en un any), tractar els roncs i acabar amb la síndrome d'apnea en nens i adults durant el somni el que els impedeix respirar correctament i descansar i que, a vegades, pot suposar un risc per a la salut.

«La primera causa de dificultat respiratòria en la infància és l'augment del teixit d'angines i vegetacions, que pot donar-se durant una petita infecció i cedir quan es resolgui o convertir-se en permanent. Si és així, la dificultat respiratòria pot variar des del soroll alroncar o fins i tot apnea obstructiva durant el somni», apunta l'especialista.

tracking