Diari Més

Loteries

La Grossa se sortejarà setmanalment cada divendres a partir de l'11 de setembre

La idea és celebrar uns 52 sortejos d'aquesta modalitat de la Grossa a l'any

Pla detall d'alguns dels números del sorteig de la Grossa de Cap d'Any.

Ritme desigual en les vendes dels números de la Grossa i menys eufòria que altres anys quan falten dos dies pel sorteigACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

LaGrossase sortejarà setmanalment cada divendres a partir de l'11 de setembre, la data triada perLoteriesde Catalunya per a llançar aquesta nova modalitat de sorteig, que es dirà «LaGrossadelsdivendres».

Fonts de la Generalitat han assegurat a Efe que després de consolidar aquesta marca tant per Nadal, principalment, com en sortejos extraordinaris al llarg de l'any, han decidit que aquesta modalitat de loteria tingui també un sorteig setmanal.

I és que la Generalitat està convençuda que aquest sorteig setmanal té potencial d'arrelar, malgrat la competència dels sortejos de l'ONCE i de Loteries i Apostes de l'Estat.

Aquestes fonts han precisat que el primer sorteig de «LaGrossadelsDivendres»serà també de caràcter extraordinari, en coincidir amb laDiada, i que repartirà un premi així mateix extraordinari, encara que no han precisat la quantia ni el preu de venda dels bitllets.

La idea és celebrar uns 52 sortejos d'aquesta modalitat de laGrossaa l'any, els bitllets del qual es vendran en els 2.000 establiments de Catalunya que tenen terminals deLoteriesde Catalunya i també per Internet.

Quant a les seves característiques, seran similars a les de laGrossadeCapd'Anyi la de Sant Jordi. Per a emportar-se el primer premi serà necessari encertar les cinc xifres del número agraciat, encara que també hi haurà altres premis de menor import per coincidències amb les últimes xifres i tres tipus de reintegraments.

LaGrossaes va estrenar en 2013 amb ElsaArtadicom a directora general de Tributs i Jocs de la Generalitat, i a poc a poc ha anat fent-se un buit en el mercat, primer per Nadal, com a alternativa o complement a la Grossa de la Loteria Nacional, i després amb sortejos extraordinaris en altres dates assenyalades de l'any.

L'any passatLoteriesde Catalunya va sumar unes vendes per valor de 76,8 milions d'euros, un 4% més que en 2018, i laGrossai les seves diferents modalitats van suposar un 51% del total.

No obstant això, la resta de loteries (La 6/49, ElTrio, L'Expressi El GrataRàpid, entre altres) encara tenen un important pes, en suposar el 49% restant.

Una vegada descomptats els premis i les despeses de distribució i gestió dels jocs,Loteriesde Catalunya va sumar l'any passat uns guanys de 7,9 milions, que es destinaran a les persones afectades per la COVID-19.

Com en molts altres sectors econòmics, la crisi del coronavirus ha condicionat l'activitat deLoteriesde Catalunya enguany, ja que els punts de venda van estar tancats dos mesos i mig, i això ha fet que les vendes estiguin actualment un 13% per sota de 2019, si bé l'estrena de laGrossadelsDivendrespot donar una empenta a les vendes en l'últim trimestre de l'any.

D'altra banda,Loteriesde Catalunya treballa en la renovació de la seva estructura de jocs i en aquesta línia està tramitant una modificació del catàleg de jocs de laEntitatAutònomadeJocsiApostesper a poder crear una «loteria col·lectiva» a Catalunya.

Es tractaria d'una modalitat de joc en el qual un usuari pot jugar dos números, un individual, amb un premi fix per a ell en cas d'encertar, i un altre col·lectiu, és a dir, compartit amb més persones, en el qual optaria a repartir-se el pot en joc amb més encertants.

No obstant això, es tracta d'un projecte encara en desenvolupament, que si tot va bé podria veure la llum en la segona meitat de 2021, apunten aquestes fonts.

tracking