Diari Més

Successos

Un mort i un ferit greu en caure avió lusità que combatia foc fronterer

Un dels pilots va morir després de parada cardiorespiratòria quan era assistit en el lloc de l'accident pels equips mèdics

L'avió accidentat a una zona rocosa de Portugal

Un mort i un ferit greu en caure avió lusità que combatia foc frontererXarxes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una aeronau portuguesa va caure avui quan combatia un incendi declarat en el transfronterer Parc delGerês-*Xurésentre Espanya i Portugal i va provocar la mort d'un dels pilots, de nacionalitat portuguesa, mentre el segon pilot, espanyol, va resultar ferit greu.

Fonts de Protecció Civil de Portugal van confirmar que el sinistre va ocórrer en una zona muntanyenca del parc, on efectius de Portugal i Espanya combaten un incendi que va començar la passada matinada i que afecta territori de tots dos països.

L'aeronau, unCanadair, va sofrir un accident després de realitzar una maniobra de reproveïment d'aigua en la presa de l'Alt doLindosoi va caure ja en territori espanyol, a uns dos quilòmetres de la frontera.

Un dels pilots, un ciutadà portuguès de 65 anys, va morir després de parada cardiorespiratòria quan era assistit en el lloc de l'accident pels equips mèdics.

L'altre pilot, un espanyol de 39 anys, va ser traslladat en estat greu a l'hospital portuguès de Viana doCastelo.

L'aeronau era unCanadairdel Centre de Mitjans Aeris deCasteloBranco.

Segons Protecció Civil lusitana, l'incendi va començar de matinada en territori espanyol, enLobios, i va travessar la frontera fins a la zona portuguesa deLindoso.

En la part lusitana el foc «evoluciona favorablement» i s'espera que estigui dominat en les pròximes hores, mentre que en el costat espanyol continua actiu.

Segons les últimes dades, en el terreny es troben 135 efectius, 36 vehicles d'extinció terrestre i onze mitjans aeris, amb un dispositiu integrat per portuguesos i espanyols.

El Parc delGerês-*Xurés, amb una àrea aproximada de 100.000 hectàrees, està localitzat a la regió Nord de Portugal i en la comunitat espanyola de Galícia, i va ser declarat reserva de la biosfera.

Portugal està fins a aquest diumenge en situació d'alerta per risc d'incendi, declarada pel Govern lusità a causa de les previsions meteorològiques per a aquest cap de setmana.

tracking