Diari Més

Educació

S'obre el termini de sol·licitud de beques i ajudes a l'estudi per al curs 2020-21

Suposa un augment pressupostari del 22% respecte al curs anterior i beneficiarà a més de 600.000 alumnes, 372.240 de nivells no universitaris i 253.274 de Grau i Màster

Imatge d'una aula buida de Facultat de Lleida de la Universitat de Lleida.

aula buida de Facultat de Lleida de la Universitat de LleidaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Boletín Oficial del Estado publica avui la convocatòria de beques i ajudes a l'estudi per al curs 2020-21 del Ministeri d'Educació i Formació Professional (MEFP)i el Ministeri d'Universitats, que entrarà en vigor demà 09 d'agost. La quantia d'aquestes beques i ajudes augmenta un 22% aquest curs fins als 1.900 milions d'euros, el major increment en una dècada.

A més, per a facilitar la tramitació i assegurar-se així que les ajudes arribin als qui més ho necessiten, elMEFPha creat una nova web informativa, intuïtiva i de fàcil accés, consultable des de qualsevol dispositiu electrònic. El portal recull els tres tipus de beques i ajudes als quals pot optar l'alumnat, el termini del qual s'obre el diumenge 09 d'agost. Cada tipus disposa d'un apartat informatiu: les beques d'FP, Batxillerat i altres estudis no universitaris; les beques universitàries i les ajudes per a alumnat amb necessitats específiques de suport educativa, inclòs l'alumnat amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA). Per a cadascuna d'aquestes beques i ajudes, detalla els requisits, els terminis, les quanties i com realitzar la sol·licitud. Resol també altres dubtes, per exemple com fer una reclamació.

Com a complement de l'augment pressupostari, l'objectiu del qual és arribar a l'alumnat amb més necessitats econòmiques, elMEFPha fet així un esforç per fer més accessible la informació sobre els diferents tipus de beques i ajudes als quals poden optar els alumnes, així com la seva tramitació. La reforma del Sistema de Beques i Ajudes suposa un increment del 22% en el pressupost fins a aconseguir els 1.900 milions d'euros per al curs 2020-2021, el major augment de l'última dècada.

També s'han introduït canvis en els requisits acadèmics i en els llindars de renda dels sol·licitants, tots ells encaminats al fet que aquestes ajudes arribin als estudiants que més les necessiten. En total, es beneficiaran a més de 600.000 alumnes, 372.240 de nivells no universitaris i 253.274 de Grau i Màster.

tracking