Diari Més

Medi Ambient

Emergència ambiental a les illes Maurici per l'abocament d'un vaixell petrolier

Greenpeace parla d'un «desastre ecològic terrible» amb nefastes conseqüències per a l'economia, la seguretat alimentària i la salut de la regió

Imatge del petrolier que ha provocat l'abocament

Emergència ambiental a les illes Maurici per l'abocament d'un vaixell petrolierAgències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de l'illa de Maurici, famosa per les seves platges paradisíaques, ha declarat el «estat d'emergència mediambiental» i ha demanat assistència a França per un abocament de petroli que s'estén en les seves aigües després que un vaixell de propietat japonesa i bandera panamenya encallés. «S'ha declarat l'estat d'emergència mediambiental», va anunciar a última hora d'aquest divendres el primer ministre de Maurici,PravindJugnauth, a través del seu compte de Twitter.

Unes hores abans, el lídermauricianohavia llançat un missatge sol·licitant ajuda al president de França, EmmanuelMacron, perquè, en paraules deJugnauth, el país africà «no té ni les competències ni l'experiència (necessària) per a desencallar navilis encallats» i el naufragi representa un «perill» per a aquesta illa, veïna del territori gal de la Reunió.

En les desoladores imatges aèries compartides pel Govern es pot apreciar una «marea negra» estenent-se sobre les cristal·lines aigües de Maurici, en direcció a les platges.

L'abocament es va produir després que el vaixell «MVWakashio», que és de propietat japonesa però navega baix bandera panamenya, embarranqués en el sud-est de l'illa el passat 25 de juliol.

S'estima que el vaixell, que navegava des de la Xina amb rumb al Brasil, transportava unes 200 tones de dièsel i 3.800 de petroli.

Aquesta setmana, el Govern de Maurici va confirmar que la nau tenia fugides i que s'estava produint un abocament en les aigües de l'illa, amb greu risc per als seus esculls, platges i albuferes.

La nau roman encallada enfront de la zona coneguda comPointed’Esny, però la seva tripulació va ser ja evacuada.

Segons l'organització de protecció mediambiental Greenpeace, aquesta és una de les «crisis ecològiques més terribles» vistes en la història de Maurici.

«Milers d'espècies en les pristines albuferes deBlueBay,Pointed’EsnyiMahebourgestan en risc d'ofegar-se en una mar de pol·lució, amb nefastes conseqüències per a l'economia, la seguretat alimentària i la salut de Maurici», va assenyalarHappyKhambule, director de campanyes d'Energia i Clima de GreenpeaceAfrica, en un comunicat de l'organització després de confirmar-se l'abocament.

L'illa de Maurici es troba en aigües de l'oceà Índic, a l'est de Madagascar, i és una prestigiosa destinació turística internacional gràcies a les seves platges paradisíaques.

tracking