Diari Més

S'eleva la xifra de contagis a Euskadi amb un 27% més que ahir

El Departament de Salut del Govern Basc considera que s'està produint una segona onada

Les xifres són similars a les que es registraven en els pitjors moments de la pandèmia entre finals de març i principis d'abril

S'eleva la xifra de contagis a Euskadi amb un 27% més que ahirEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els contagis per coronavirus a Euskadi en les últimes hores ascendeixen a 428, una xifra similar a les que es registraven en els pitjors moments de la pandèmia entre finals de març i principis d'abril, la qual cosa suposa gairebé un 27% més dels que es van comunicar aquest dijous.

El Departament de Salut del Govern Basc, que considera que s'està produint una segona onada, ha informat de l'evolució de la pandèmia a Euskadi després que aquest dijous es realitzessin 5.929 proves PCR, unes 300 més que l'anterior jornada.

Aquesta setmana, Euskadi porta acumulats 1.328 contagis. Com en dies anteriors,el nombre més grande positius s'ha registrat a Biscaia (311), altres 74 a Guipúscoa i 38 a Àlaba. Altres 5 casos més són de persones residents fora de la comunitat autònoma.

Salut va comunicar aquest dijous 338 nous contagis, la qual cosa suposa que en les últimes hores s'ha detectat gairebé un 27% més de noves infeccions en tot el País Basc. Enfront dels 233 infectats anteriors aBiscaiaaquest divendres s'ha informat de 311; a Guipúscoa la situació també ha empitjorat en passar de 57 a 74 els contagis, mentre que a Àlaba la malaltia sembla més estable amb 38 noves infeccions detectades enfront de les 44 anteriors.

Hi ha una persona més a l'UCI, fins a 6, i aquest dijous van ingressar en planta 16 pacients, el doble que el dimecres, amb el que els hospitals bascos compten ja amb 60 pacients amb la covid-19.

tracking