Diari Més

El jutge autoritza l'aïllament d'Aranda de Duero durant 14 dies per l'increment de casos

Per altra banda, la consellera de Salut d'Euskadi alerta d'una «segona onada» de covid-19 a la comunitat

La terrassa d'un bar d'Aranda de Duero, buida.

El jutge autoritza l'aïllament d'Aranda de Duero durant 14 dies per l'increment de casosEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d'instrucció 2 d'Aranda de Duero (Burgos) ha autoritzat el pla de contenció proposat per la Junta de Castella i Lleó per aïllar durant14dies aquesta localitat de més de 32.000 habitants que pateix una elevada taxa d'incidència de coronavirus i que té com a objectiu contenir una possible transmissió comunitària de la malaltia.

Aquest pla entrarà en vigor demà divendres a les 8 del matí quan es publiqui en el Butlletí Oficial de Castella i Lleó i suposa, a més, que Aranda de Duero torni a la fase 1 i se sumi així a les localitats d'ÍscariPedrajasde SantEstebanque des de dissabte passat romanen aïllades durant14dies.

La situació de contagis a Aranda de Duero (Burgos) no para de créixer i les seves zones bàsiques de salut comptabilitzen aquest dijous 131 casos a la zona Nord i 68 a la Sud, la qual cosa deixa una taxa d'incidència del 66,69 per cada 10.000 targetes sanitàries en la primera i del 42,05 en la segona.

A més, la zona d'Aranda Rural, que fins ara havia mantingut un bon comportament també s'està complicant amb 29 casos positius i una taxa d'incidència de 37,41, segons la informació del portal de transparència de la Junta consultada per Efe.

En total les zones bàsiques d'Aranda Nord -amb 131 positius-, Sud -amb 68- i Rural -amb 29- sumen 228 casos i una incidència per 100.000 habitants de 675,68.

En qualsevol cas, la mesura d'aïllament -que és de14dies, un termini que pot ser prorrogat- és només per al municipi d'Aranda i no per als que estan al seu al voltant, segons ha informat el delegat territorial de la Junta a Burgos,RobertoSaiz.

L'edat mitjana dels contagiats és de35anys i la gran majoria són asimptomàtics.

El Govern autonòmic ha informat en un comunicat que aquesta decisió s'ha recordat de manera coordinada amb totes les administracions implicades, havent sol·licitat la Junta de Castella i Lleó la seva ratificació judicial.

Guipúscoa viu una «segona onada» de covid-19

La consellera de Salut d'Euskadi,NekaneMurga, ha donat la veu d'alarma davant l'increment de contagis per coronavirus a la comunitat. «Les dades reflecteixen un important creixement de contagis. Ens estem enfrontant a una segona ona del coronavirus», ha dit.

La xifra de positius en covid-19 registrada a Euskadi, durant aquest passat dimecres, s'eleva a 338, la qual cosa suposa 97 més que en la jornada anterior. De nou, Biscaia concentrala major xifra, 233, amb un augment de 78 casos respecte al dimarts.

Segons les últimes dades sobre afecció de la pandèmia de coronavirus a Euskadi fets públics pel Departament basc de Salut, en les quals 5.617 proves PCR realitzades en l'última jornada a Euskadi, s'han detectat a més 44 casos a Àlaba, 14 menys que un dia abans.

A Guipúscoa, la xifra de nous contagis és de 57, 31 més que el dimarts.Als hospitals, romanen actualment cinc persones al'UCIi, a més, durant la jornada del dimecres vuit persones amb covid han ingressat en planta.

tracking