Diari Més

Laboral

El Govern espanyol no descarta prolongar els ERTO més enllà del 30 de setembre

Es tractaria d'una mesura per fer front a l'impacte del coronavirus en el turisme

Imatge d'arxiu d'una oficina del SOC.

Més de 40 dies per tramitar l'atur: els aturats no afectats per ERTO topen amb el col·lapse del SEPEACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José LuisEscrivá, ha assegurat aquest dijous que el Govern contempla prolongar més enllà del 30 de setembre els ERTO davant l'impacte del coronavirus en el turisme i mantenir prestacions i bonificacions específiques per als fixos discontinus del sector.

«Els ERTO han arribat per quedar-se estructuralment a Espanya», ha afirmatEscrivádesprés d'una reunió a Palma amb l'Executiu balear i representants del sector turístic, que li han reclamat mesures per contribuir al manteniment de les empreses i de l'ocupació, especialment després de l'agreujament de la crisi per la implantació de quarantena obligatòria al Regne Unit.

El ministre ha indicat que els del sector turístic balear són «problemes singulars que requereixentractamentsespecífics» i ha promès que es posaran sobre la taula en la reunió de la Mesa de Diàleg Social que se celebrarà a Palma al setembre.

«Cada tres mesos reavaluem la situació» i en aquesta reunió es plantejarà «l'esquema dels ERTO» a partir de setembre, considerant les particularitats del sector turístic en general i d'una economia tan dependent d'ell com la de Balears, on resideix el 8% dels treballadors espanyols encara immersos en ERTO, ha explicat.

«Encara queda un 20% per activar, que és més del triple que a la resta d'Espanya», ha agregat el ministre, que a més d'amb representants empresarials s'ha reunit amb els responsables de l'administració de la Seguretat Social a les illes i amb representants sindicals.

D'altra banda,Escriváha defensat la fortalesa del sistema de pensions. «La Seguretat Social és una institució absolutament solvent i sostenible i les pensions a Espanya poden mantenir el seu poder adquisitiu indefinidament sense cap problema», ha emfatitzat.

Ha expressat la seva confiança que la comissió de seguiment del Pacte de Toledo, que ha celebrat quatre reunions el mes de juliol, sigui capaç de consensuar un acord per a la reforma de les pensions a partir de la segona meitat de setembre.

Al costat del ministre ha comparegut la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, qui ha defensat la prolongació i flexibilització dels ERTO a partir d'octubre, perquè són una eina essencial per a «mantenir vives les empreses i l'ocupació».

tracking