Diari Més

Educació

L'OMS adverteix del risc de reobrir escoles en països amb un alt nivell de contagi

Els professors amb malalties o problemes de salut haurien de consultar amb els seus metges la tornada

Imatge d'arxiu d'una aula buida.

aula escola infantilEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reobrir les escoles en aquells països on la transmissió del coronavirus encara sigui alta «només empitjorarà la situació», ha advertit el director d'Emergències Sanitàries de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'irlandès MikeRyan.

Mentre augmenten els dubtes en molts països sobre la viabilitat de reiniciar el curs escolar, després que l'anterior quedés parcialment interromput per la pandèmia,Ryanha aconsellat que això es faci només si els nivells de contagi són baixos i hi ha preparades mesures de reacció en cas d'aparició de positius a les aules.

«Tots volem que els nens tornin a classe», ha assegurat l'irlandès, encara que és necessari que «ells i els professors ho facin en un marc segur», ha afegit, en una sessió de preguntes d'internautes retransmesa per l'OMS a través de les xarxes socials.

Preguntat sobre si els pares de nens amb problemes de salut previs han de portar o no als seus fills a l'escola en cas que les classes es reprenguin,Ryanha subratllat que això dependria dels preparatius de cada escola, per la qual cosa ha demanat que es consulti als responsables de cada centre educatiu abans de fer-ho.

De la mateixa forma, els professors amb malalties cròniques o altres problemes de salut haurien de consultar amb els seus metges a l'hora de decidir si prendre o no precaucions a l'hora d'acudir a lafeina, ha afegit la directora tècnica de l'OMS en la resposta contra la COVID-19, l'estatunidenca Maria VanKerkhove.

tracking