Diari Més

Xarxes Socials

Facebook llança Reels a Instagram, la seva aposta per a competir amb TikTok

El llançament comença avui a 50 països, entre ells els Estats Units, França, Regne Unit i el Japó

Imatge de l'app Instagram.

instagramPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Instagram, propietat de Facebook, ha anunciat el llançament de Reels dins de la xarxa social, una nova modalitat de compartir vídeos que vol competir amb TikTok, convertida en líder d'aquest segment i que ara s'enfronta a un futur incert als Estats Units pel seu capital xinès.

Reels entra a competir amb TikTok, que té uns 100 milions d'usuaris als Estats Units, en un moment en el qual l'aplicació, propietat de la xinesa Bytedance, negocia la seva venda a Microsoft o s'arrisca a ser prohibida als Estats Units, com ha amenaçat el president estatunidenc, Donald Trump, que al·lega motius de seguretat nacional.

El llançament de Reels comença avui a 50 països, entre ells els Estats Units, França, Regne Unit i el Japó.

També serà accessible al Brasil, on des de l'any passat Facebook provava Reels, i a l'Índia, que al juny va prohibir l'ús de TikTok i altres apps xineses després de l'enfrontament militar amb soldats indis morts en una zona fronterera en disputa.

El nou servei d'Instagram permetrà crear vídeos de 15 segons amb molts dels components que feien a TikTok única, com les eines d'edició, realitat augmentada i d'integració de música en el contingut.

A més, s'enfocarà més en el consum del contingut de vídeo, alguna cosa que també està darrere de l'èxit de TikTok, una de les apps de més ràpid creixement dels últims anys.

Reels també emula l'enfocament en creadors de contingut, celebritats i a mostrar recomanacions basades en popularitat general, no tant en les preferències individuals de l'usuari.

Instagram, amb 1.000 milions d'usuaris a tot el món, té darrere el poderós ecosistema de Facebook per a fer front a TikTok, que, segons Trump, deixarà d'operar als Estats Units el 15 de setembre si no passa de capital xinès a estatunidenc.

tracking