Diari Més

El preu de la vacuna contra la covid-19 de Moderna serà d'entre 32 i 37 dòlars

La vacuna de la farmacèutica americana es troba en l'inici de la fase 3

Imatge d'arxiu d'una vacuna.

La Xina afirma que de cara a setembre podria tenir una vacuna «d'emergència»Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La farmacèutica Moderna ha anunciat avui que espera oferir la seva vacuna contra la covid-19 a un preu d'entre 32 i 37 dòlars per dosis, un «preu de pandèmia», que dependrà del volum que li sol·liciti cada país i espera garantir el seu accés universal.

«Estem treballant amb Governs a tot el món i amb uns altres per assegurar-nos que la vacuna és accessible independentment de la capacitat de pagament», ha assegurat en una trucada amb inversors el conseller delegat de Moderna,StephaneBancel.

El preu serà menor per aquells països que sol·licitin grans volums de dosis. Aquest preu està per sobre dels 19,50 dòlars que va avançar Pfizer per a la vacuna que desenvolupa juntament amb l'alemanyaBioNTechi que es troba, com en el cas de Moderna, en l'inici de la fase 3, la recta final de proves clíniques per a certificar la seva fiabilitat i seguretat.

L'anunci de Moderna s'ha fet en la presentació dels resultats donats del segon trimestre de l'any, en els quals l'empresa amb seu a Massachusetts, ha multiplicat els seus ingressos per cinc fins als 66,4 milions de dòlars.

Això hapermèsretallar la pèrdua neta en un 13% fins als 116,7 milions de dòlars o 0,31 dòlars per acció.

A finals de juliol, Moderna ja havia rebut 400 milions de dòlars en dipòsits per a proveir de la vacunamRNA-1273, la distribució de la qual ja negocia amb diversos països interessats.

El Govern estatunidenc ha desemborsat 483 milions de dòlars a l'abril i posteriorment altres 472 milions més per al desenvolupament de la seva vacuna.

Moderna col·labora amb els Instituts Nacionals de Salut (NIH) en el desenvolupament i proves clíniques de la bovinamRNA.1273, que utilitza tecnologia d'ARN missatger i ha mostrat resultats prometedors en les primeres proves amb humans.

tracking