Diari Més

El Ministeri de Sanitat licita una compra centralitzada de material sanitari per valor de més de 2.500 MEUR

Finalment Catalunya també s'hi adhereix i hi participaran 16 Comunitats Autònomes

Imatge d'un test PCR.

coronavirus, PCR, test, Covid-19Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Sanitat ha licitat un acord marc per adquirir material sanitari i equips de protecció individual de forma centralitzada per valor de més de 2.500 milions d'euros, segons un comunicat d'aquest dimecres del departament de Salvador Illa. S'adquiriran 4.200 milions d'unitats de bates quirúrgiques, guants de nitril, ulleres de protecció, mascaretes quirúrgiques i de protecció de diversos tipus, test PCR i kits d'extracció en un termini de dos anys amb l'objectiu de tenir una reserva estratègica davant qualsevol eventualitat que es pugui produir per la covid-19. Finalment s'han incorporat a l'acord Catalunya, el País Basc, Galícia i Múrcia, que se sumen a les 12 autonomies que ja s'hi havia adherit.
Andalusia, l'Aragó, Astúries, Balears, Canàries, Cantàbria, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Extremadura, La Rioja, Madrid i Navarra completen la llista de 16 CCAA adherides. Pel fet de ser un procediment agregat per a tot l'Estat, el Ministeri de Sanitat calcula un estalvi de més de 300 milions d'euros.

L'objectiu és que l'adjudicació es faci a l'agost perquè les CCAA puguin realitzar contractes d'acord amb aquest acord marc a finals de mes i les empreses adjudicatàries puguin començar a subministrar als serveis de salut de les autonomies al setembre.

Sanitat va elaborar un primer acord marc que es va paralitzar per incloure CCAA que inicialment no havien manifestat interès per participar-hi. S'han modificat les condicions per incloure-les.

tracking