Diari Més

Els EUA inicien proves d'un prometedor tractament amb anticossos de covid-19

Podria contribuir a tractar la malaltia fins a l'arribada d'una vacuna

Les proves realitzades ala Universitat d'Oxford estan sent molt accelerades.

Resultats «extremadament prometedors», de la vacuna d'Oxford contra la covid-19Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Estats Units i la farmacèuticaLilllyhan anunciat aquest dimarts l'inici de la fase 2 de proves amb anticossos monoclonals, una tècnica que ha donat resultats prometedors en persones amb casos moderats de la covid-19 i que podria contribuir a tractar la malaltia fins a l'arribada d'una vacuna.

Els Instituts Nacionals de Salut (NIHper les seves sigles en anglès) i la farmacèutica EliLillyduran a terme dos assajos d'una mena d'anticòs sintètic monoclonal conegutcom aLY-CoV555, desenvolupat en col·laboració amb la canadencaAbCellera.

Els assajos amb elNIHintentaran determinar l'efectivitat d'aquests anticossos en persones amb símptomes suaus a moderats de la covid-19.

Un dels assajos s'enfocarà en 220 persones no hospitalitzades, mentre que els altres examinaran la resposta en 1.000 persones hospitalitzades amb menys de13dies mostrant símptomes.

Una mostra aleatòria de voluntaris no rebrà més que un placebo per a poder avaluar l'impacte real d'aquest tractament, que és similar a la d'anticossos de plasma de pacients recuperats a diferència que en aquesta nova teràpia desenvolupa els anticossos de manera sintètica i no depèn de la disponibilitat de donants.

«Investigar diferents teràpies, inclosa la d'anticossos monoclonals, ens ajudarà a assegurar que avancem cap a un tractament efectiu per a malalts de la covid-19 el més ràpid possible», ha explicat el doctorAnthonyFauci, director del Centre Nacional de Malalties Infeccioses delNIH, en un comunicat.

El tractament es realitzarà durant28dies per a posteriorment ampliar en la fase 3 el grup de voluntaris a 2.000 i determinar si el tractament és segur i si redueix les hospitalitzacions i l'empitjorament de la malaltia.

«Estudiar l'impacte d'aquestes teràpies en diferents poblacions de pacients alhora ens ajudarà a determinar si ajuda a pacients de COVID-19 amb diferents nivells de gravetat», ha assenyalatFauci.

Els pacients també seran tractats amb remdesivir, de la farmacèutica GileadSciences, fins al moment l'únic tractament aprovat per reguladors als EUA.

LillyiAbCellerahan anunciat que també han començat a fer proves d'anticossos monoclonals en residències d'ancians per a tenir un major espectre de proves.

tracking