Diari Més

Joan Carles I marxa d'Espanya

El rei emèrit Joan Carles I no està a Portugal, segons fonts oficials

S'havia especulat que el seu destí fora d'Espanya havia estat Estoril

Imatge d'arxiu del rei emèrit d?Espanya, Joan Carles I.

Podemos demana per carta a Joan Carles I que comparegui al CongrésEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El rei emèrit Joan Carles I no està a Portugal, van confirmar avui a Efe fonts oficials, per la qual cosa es descarta la possibilitat que ara s'hagi traslladat a viure a Estoril, com van difondre ahir alguns mitjans portuguesos.

De moment, es desconeix el parador de Joan Carles I, després que ahir comuniqués per carta al seu fill el rei Felip VI la seva decisió de viure fora del país.

En les últimes hores, alguns mitjans de comunicació van especular amb la idea que el rei emèrit havia traslladat la seva residència a Estoril, on va passar la seva infància, ja que els seus pares van viure allí part del seu exili.

Amb la seva marxa d'Espanya, el rei emèrit pretén facilitar l'exercici de les funcions del seu successor: «El meu llegat i la meva pròpia dignitat com a persona així ho exigeixen», assenyala en la missiva, en la qual assegura que la decisió va ser presa «amb profund sentiment, però amb gran serenitat».

Malgrat residir fora del país, Joan Carles I continuarà pertanyent a la Família Reial i mantindrà el títol vitalici que se'l va reconèixer després de la seva abdicació al juny de 2014.

L'anunci del seu trasllat fora d'Espanya culmina un període de deterioració de la seva imatge després de mesos d'una cascada d'informacions negatives sobre possibles negocis foscos.

El debat sobre la inviolabilitat del cap de l'Estat espanyol es va avivar en l'últim mes davant les noves informacions sobre els presumptes diners ocults que el rei emèrit tenia a Suïssa i la donació que va fer de 65 milions d'euros a la seva amiga, Corinna Larsen, al marge del fisc.

tracking