Diari Més

Simón descarta tornar a l'estat d'alarma de manera «imminent»

Se segueix amb «moltíssima atenció» l'increment de casos, per si calgués prendre «mesures més importants»

Pla general de dos joves amb mascareta passejant per Sitges.

rastreig de casos, coronavirus, mascaretaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Malgrat la fase ascendent de casos en una dotzena de comunitats i 560 brots oberts, la majoria associats a l'oci nocturn, Sanitat creu que «no estem en una situació greu», encara que se segueix amb «moltíssima atenció» aquest increment de casos, per si calgués prendre «mesures més importants».

Ho ha explicat el director delCentrodeCoordinaciónde AlertasyEmergenciasSanitarias(CCAES), FernandoSimón, qui ha descartat tornar a l'estat d'alarma de manera «imminent», encara que ha admès que «és una opció que no ha deixat d'estar des del mateix dia en què es va derogar».

Simónha xifrat en 560 els brots actius, dels 680 notificats fins avui, i ha ressaltat que la majoria d'ells es donen en àmbits i festes familiars, encara que l'oci nocturn continua protagonitzant el nombre més gran de casos.

A més, l'epidemiòleg ha destacat que els associats a l'àmbit laboral, sobretot a temporers de recollida de fruita, han disminuït substancialment i els casos associats a ells també.

Precisament, el Govern ha presentat aquest dilluns a les comunitats autònomes una guia de recomanacions per a minimitzar el risc de transmissió de la covid-19 entre els temporers, amb accions específiques per al transport, les explotacions i l'allotjament.

El Govern ha decidit reforçar l'estructura del Ministeri de Sanitat amb la creació d'una Secretaria d'Estat, de cara al control de possibles rebrots de la COVID-19, així com davant l'aparició de noves malalties de potencial pandèmic.

tracking