Diari Més

L'OMS alerta que pot ser que «mai hi hagi una solució contra aquesta pandèmia»

Arreu del món s'han infectat 18 milions de persones

Imatge d'arxiu d'una vacuna.

La Xina afirma que de cara a setembre podria tenir una vacuna «d'emergència»Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La investigació de vacunes contra la covid-19, que en alguns laboratoris d'arreu del món es troba ja en les últimes fases de proves és esperançadora, però «pot ser que mai hi hagi una panacea contra aquesta pandèmia», ha advertit el màxim responsable de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

«Diverses vacunes es troben en la fase tres de les proves clíniques i tots esperem que d'elles en surtin vacunes eficaces que ajudin al fet que la gent no s'infecti, però ara mateix no hi ha una panacea, i potser no n'hi haurà mai», ha admès el director general de l'OMS,TedrosAdhanomGhebreyesus, en roda de premsa.

Amb prop de 18 milions d'infectats i més de 686.000 morts,Tedrosha recordat que els contagis confirmats s'han multiplicat per cinc en els últims tres mesos, i que a falta d'una vacuna cal continuar buscant el control dels contagis amb múltiples mesures que inclouen el rastreig de casos i contactes.

«Cal fer-ho tot: mantenir el distanciament físic, rentar-se les mans de manera constant, no tossir al costat d'altres, portar mascareta i reforçar la vigilància», ha insistit l'expert etíop.

«Hem vist a tot el món que mai és tard per capgirar la situació: col·laborant junts podem salvar vides», ha assegurat.

El màxim responsable de l'OMS ha insistit en el fet que es tracta de la primera pandèmia de la història causada per un coronavirus, enfront de les epidèmies gripals que van ser habituals en els últims segles (almenys una desena en els últims250anys).

«Es dóna una combinació de factors molt perillosos, amb un virus que es desplaça amb molta rapidesa i a més mata moltíssim», i que afecta tant a nacions desenvolupades com a les més pobres, ha resumitTedros.

tracking