Diari Més

Casa Reial

Joan Carles I comunica a Felip VI la seva intenció de marxar del país

El rei emèrit pren la decisió després de «la repercussió pública de certs esdeveniments passats»

El rei Joan Carles I.

rei Joan Carles IEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El rei emèrit Joan Carles I ha comunicat aquest dilluns a la Casa Reial la seva intenció de traslladar-se a viure fora d'Espanya. L'excap d'Estat ha apuntat que ha pres la «meditada decisió»per «facilitar»l'exercici de les funcions de monarca a Felip VI després de la «repercussió pública» que generen «certs esdeveniments del passat»de la «vida privada»del rei emèrit. «El meu llegat i la pròpia dignitat com a persona així ho exigeixen», ha manifestat. Joan Carles I s'ha dirigit per carta a Felip VI i ha recordat que fa un any ja va sol·licitar deixar d'encapçalar activitats institucionals. Ara, ha apuntat que marxa d'Espanya amb el «convenciment»de prestar el «millor servei»als espanyols, a les institucions i a la monarquia.
«Una decisió que prenc amb un profund sentiment, però amb una gran serenitat», ha concretat. «He estat monarca d'Espanya durant gairebé quaranta anys, i durant tots ells, sempre he volgut el millor per Espanya i la Corona», ha afegit.

El rei Felip VI ha transmès a Joan Carles I el seu «sentit respecte»i «agraïment»per la decisió. També ha destacat la «importància històrica»del regnat del rei emèrit.

tracking