Diari Més

Salut

Els metges recomanen descansar almenys cada hora de l'ús de la mascareta

Recorden també que una mascareta no reutilitzable no ha de ser utilitzada més de quatre hores

L'ús prolongat de la mascareta sense haver estat canviada pot provocar «malalties a la pell, generació de fongs o bacteris».

Els metges recomanen descansar almenys cada hora de l'ús de la mascaretaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Especialistes mèdics de l'hospitalVithasXanitInternacional, situat a la localitat malaguenya de Benalmádena, han aconsellat que els ciutadans facin cada hora, aproximadament, un petit descans en l'ús de la mascareta per agafar oxigen i ventilar la cara.

«L'ideal, des del punt de vista respiratori, és que cada hora, o fins i tot cada 45 minuts, es faci un petit descans de cinc o deu minuts, retirant la mascareta, i si és possible descansar entre 30 i 60 minuts després d'una jornada de quatre o cinc hores de mascareta», ha explicat aquest dilluns en un comunicatGustavodeLuiz, cap del servei de Pneumologia deVithasXanitInternacional, de gestió privada.

Aquest especialista ha afegit que, «malgrat això, el descans només es pot realitzar si no s'incompleix en cap moment la normativa de l'ús de la mascareta».

Ha recordat que «una mascareta no reutilitzable no ha de ser utilitzada més de quatre hores i ha de ser canviada fins i tot abans si està humida o deteriorada» i que s'ha de guardar la mascareta en un lloc adequat i lliure de gèrmens durant el temps en què es faci un descans.

«La majoria de les persones se la deixen posada al coll, cosa que està desaconsellat perquè pot entrar en contacte amb una superfície contaminada, però també hem d'evitar dipositar-la a la taula de treball o en una taula de restaurant mentre estem menjant o ficar-la a la butxaca», ha detallat.

DeLuizrecalca també la necessitat de parar compte quan s'utilitza la mateixa mascareta, perquè a més de perdre efectivitat, l'ús prolongat sense haver estat canviada pot provocar també «malalties a la pell, generació de fongs o bacteris».

«En el cas de les mascaretes quirúrgiques, s'han de llançar després d'un ús continuat de quatre hores; amb les higièniques cal seguir les recomanacions del fabricant, que acostuma a especificar el temps durant el qual és efectiva, però independentment d'això, han de ser rentades diàriament i en el cas de tenir filtres, han de ser substituïts cada dia», apunta.

tracking