Diari Més

Església

El Papa emèrit Benet XVI està greument malalt

Es troba en un estat extremadament delicat tot i que raona i manté la memòria

Imatge d'arxiu del Papa emèrit Benet XVI.

El Papa emèrit Benet XVI està greument malaltEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Benet XVI es troba greument malalt per una infecció d'herpes zòster a la cara des del seu retorn a Roma a finals de juny després de visitar a Ratisbona al seu germà, l'arquebisbe GeorgRatzinger, qui va morir el passat 1 de juliol, informa el 'PassauerNeuePresse' que cita al biògraf del papa emèrit.

Segons el biògraf PeterSeewald, qui dissabte passat va lliurar aJosephRatzingerla seva biografia, el papa emèrit, de93anys, es troba en un estat extremadament delicat, encara que en la seva trobada es va mostrar optimista malgrat la seva malaltia, assenyala el diari.

Seewaldva explicar que Benet XVI raona i manté la memòria, encara que la seva veu pràcticament és imperceptible, i que el papa emèrit va declarar que si recupera les forces, possiblementtornia escriure unes línies.

El testament espiritual de Benet XVI ja està redactat i es farà públic després de la seva mort, va agregar.

Ratzingerha expressat el seu desig de reposar a l'antiga tomba del seu predecessor, el papa Joan Pau II, a la cripta de Sant Pere.

Joan Pau II reposa en una capella lateral al costat de la Pietat deMiguelÁngel.

Seewaldi Benet XVI han publicat conjuntament quatre llibres d'entrevistes amb una tirada internacional d'aproximadament tres milions d'exemplars.

La deSeewaldés la biografia més àmplia i detallada del papa emèrit, va per la tercera edició després de la seva publicació enguany i ja està previst que es tradueixi a deu idiomes més.

En la presentació del llibre al Monestir MaterEcclesiae, als jardins de la Ciutat del Vaticà, on resideix el papa emèrit des que va renunciar el febrer de 2013, va participar també el seu secretari personal, l'arquebisbe GeorgGänswein.

Benet XVI va donar les gràcies aSeewald, a qui va qualificar de profund historiador i «viu narrador» de la seva història personal.

La presentació personal del llibre ha hagut de ser ajornada diverses vegades a causa de la pandèmia del coronavirus.

El germà del papa emèrit, que estava greument malalt, va morir el passat 1 de juliolals 96 anys.

Benet XVI el va visitar a Ratisbona del 18 al 22 de juny passat, després de volar des del Vaticà a Munic acompanyat del seu secretari personal, un metge, una infermera, una de les persones que el cuida i el comandant adjunt del Cos de Gendarmeria de l'Estat de la Ciutat del Vaticà.

tracking