Diari Més

Creix l'expansió de la covid-19 als Estats Units amb xifres preocupants

S'han confirmat 4.662.860 casos i 154.834 morts

El president dels EUA, Donald Trump, durant el seu discurs sobre l'Iran el 8 de gener del 2020.

president dels EUA, Donald Trump, Estats UnitsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

DeborahBirx, coordinadora de la pandèmia covid-19 a la Casa Blanca, Estats Units, ha alertat que el país nord-americà afronta una nova fase d'aquesta emergència sanitària, ja que el virus s'ha estès a zones urbanes i rurals.

En declaracions a la cadena CNN,Birxha alertat que les autoritats recomanen ara més mesures de precaució. Als Estats Units s'han confirmat 4.662.860 casos i 154.834 morts pel virus. Només a Nova York han mort 23.541 persones.

El balanç de morts ha superat les estimacions inicials de la Casa Blanca, que preveia en el millor dels casos entre 100.000 i 240.000 morts durant tota la pandèmia. El president Donald Trump, però, va rebaixar aquestes estimacions assegurant que la xifra de morts no superaria les 60.000.

Per altra banda, l'Institut de Mètriques i Avaluacions de la Salut de la Universitat de Washington calcula que quan se celebrin les eleccions presidencials el pròxim 3 de novembre, les morts als Estats Units seran superiors a 230.000.

Birxha afirmat que l'augment de casos és preocupants i ha informat que funcionaris federals estan treballant en informes en cadascun dels estats del país per examinar la tendència del virus i tenir una xifra correcta sobre les hospitalitzacions.

L'ús de la mascareta va estar qüestionat en un primer moment pel president del país, però l'experta de la Casa Blanca adverteix ara que el seu ús és clau per frenar l'expansió de la covid-19, sobretot en les zones més rurals, on l'afectació del virus cada vegada és més gran.

tracking