Diari Més

Rússia conclou les proves clíniques de la seva primera vacuna contra la COVID-19

Està previst que a partir del pròxim 10 d'agost sigui enviada a les regions russes

Una dona camina pel centre de Moscou

Rússia conclou les proves clíniques de la seva primera vacuna contra la COVID-19Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les proves clíniques de la vacuna contra la COVID-19 desenvolupada pel Centre Nacional de Recerques Epidemiològiques i Microbiologia «Gamalei»de Rússia han conclòs i comença l'etapa de registre, va informar avui el ministre rus de Sanitat, MijaílMurashko.

«La vacuna contra el nou coronavirus desenvolupada pel centreGamaleiva concloure les proves clíniques i ara es preparen els documents per al seu registre», va dirMurashko, citat perTASS.

Segons el titular de Sanitat, els metges i els docents seran els primers a rebre aquesta vacuna, i està previst que a partir del pròxim 10 d'agost sigui enviada a les regions russes.

«Tenim previst que la campanya de vacunació més àmplia, que se sumarà gradualment al nou sistema d'atenció, comenci a l'octubre», va dir.

El ministre va afegir que la segona bovina russa, desenvolupada pel centreVéctor, es troba actualment en el procés de proves clíniques i va afirmar que el Ministeri de Sanitat espera «en els pròxims mes i mig o dos mesos» rebre altres dues sol·licituds de permís per a la realització de proves clíniques de noves vacunes.

La vespra, el principal epidemiòleg dels Estats Units, AnthonyFauci, va dir que espera que la Xina i Rússia «estiguin realment provant» les vacunes contra la COVID-19 que desenvolupen «abans d'administrar-les a algú».

Fauciva fer aquestes declaracions després que les autoritats russes indiquessin la pròxima aprovació de la vacuna contra el nou coronavirus, avançant-se als EUA.

Rússia registra una discreta millora de la situació de la pandèmia de COVID-19. Des del passat 20 de juliol la xifra de nous contagis es manté per sota dels 6.000 i avui només s'han reportat 95 morts, 66 menys que el dia anterior.

Durant l'última jornada es va informar de 5.462 nous casos, 1.356 (24,8%) asimptomàtics, mentre 8.114 pacients van ser donats d'alta.

Des que va començar la pandèmia, a Rússia han emmalaltit 845.443 persones i han mort 14.058, la qual cosa la situa en el quart lloc a nivell mundial per nombre de contagis, superada pels Estats Units, el Brasil i l'Índia.

tracking