Diari Més

Puja a 36 el número de contagiats en la tripulació d'un creuer noruec

Dels 36 que van resultar positius, 33 són filipins i la resta francesos o noruecs

Imatge del creuer noruec

Puja a 36 el número de contagiats en la tripulació d'un creuer noruecEP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de membres de la tripulació del creuer noruec «RoaldAmundsen»que han donat positiu en el test de la COVID-19 ha pujat a 36, mentre es tracta de localitzar a altres passatgers que van estar en la nau des de mitjan juliol, informen mitjans d'aquest país.

Fins ara s'han practicat proves a tots els membres de la tripulació -158-, segons fonts de la companyia navilieraHurtigruten. Dels 36 que van resultar positius, 33 són filipins i la resta francesos o noruecs. Tots ells continuen asimptomàtics.

El vaixell segueix ancorat en el cap deTromsø, aïllat. Quatre membres de la tripulació van ingressar el divendres en una clínica universitària, mentre que la resta segueix en la nau.

A bord del «RoaldAmundsen»no queda ja cap passatger, ja que els últims van desembarcar en aquest mateix lloc el divendres. Les autoritats noruegues han tractat de localitzar tant als que van navegar en l'última travessia com als seus antecessors per a indicar-los que han de guardar quarantena.

En total es calcula que hi ha uns 380 afectats, entre els membres de la tripulació i els passatgers que van navegar en el creuer entre el 17 i el 24 de juliol.

L'alarma va sorgir a mitjan setmana, després de detectar-se en quatre membres de la tripulació símptomes d'una malaltia, encara que no es consideraven «típics» del coronavirus, segons va explicar la companyia.

Es va procedir llavors a aïllar a aquests treballadors, mentre la nau arribava al cap deTromsø, on van desembarcar els viatgers.

A Noruega s'han verificat des de l'indici de la pandèmia 9.249 contagis, amb un total de 256 víctimes mortals.

tracking