Diari Més

Terrorisme

Almenys 18 persones mortes en un atac gihadista en el nord de Camerun

Un grup d'homes armats, suposadament integrants de Boko Haram, van atacar ahir a la nit

Imatge d'arxiu d'una zona de conflicte

Almenys 18 persones mortes en un atac gihadista en el nord de CamerunEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 18 persones han estat assassinades i 11 ferides en una incursió gihadista anit en la localitat deNguetchéwé, en l'extrem nord de Camerun, van informar avui a Efe una font local i l'Exèrcit.

Un grup d'homes armats, suposadament integrants deBokoHaram, van arribar a la comunitat sobre les 21.00 locals (20.00 GMT), segons va comptar avui per telèfon a Efe un veí deNguetchéwé,BasirAdamou.

Els homes van atacar primer als grups d'autodefensa de la zona, i més tard a la població civil, deixant al seu pas 18 morts, segons va confirmar a Efe una font castrense que va demanar l'anonimat.

«Després de l'atac, els assaltants van tornar a la zona de la frontera amb Nigèria», va dir aquest testimoni de l'atac.

Es tracta d'una zona, fronterera amb Nigèria, on els atacs hi ha diverses bases militars cameruneses. Malgrat viure un temps d'una certa calma, des de principis d'any, els gihadistes han tornat a incrementar els atacs en aquesta part de Camerun.

BokoHaram, que significa en llengües locals «l'educació no islàmica és pecat», lluita per imposar un Estat islàmic a Nigèria i pretén convertir l'àrea del llac Txad -que també comprèn territoris de Níger, Txad i el nord de Camerun- en el seu nou bastió.

Una força conjunta multinacional integrada per Nigèria, Níger, Camerun i Txad ha afeblit considerablement la insurrecció deBokoHaram, encara que els gihadistes encara llancen atacs indiscriminats contra àrees sensibles.

Malgrat els esforços,BokoHaramencara continua perpetrant atemptats i recentment es va saber que al desembre passat va matar a 50 pescadors en la zona.

Segons Amnistia Internacional (AI), els radicals islàmics van matar entre gener i novembre de l'any passat a almenys 275 persones només en l'Extrem Nord de Camerun, dels quals el 80% van ser civils. Des de 2014, la xifra de morts a Camerun ascendeix a més de 2.000 persones.

tracking