Diari Més

Clima

Mitja Espanya en alerta per calor, amb la província de Tarragona en nivell taronja

Les temperatures poden arribar als 40 graus a certs punts de la província tarragonina

Les temperatures poden arribar als 37-38 graus a certs punts de la província tarragonina 

Mitja Espanya en alerta per calor, amb la província de Tarragona en nivell taronjaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trentena de províncies de deu comunitats autònomes es troben aquest dissabte en alerta per calor, en nivell taronja -risc important- en àmplies zones d'Andalusia, Castella-la Manxa, Catalunya, Madrid, Regió de Múrcia, Comunitat Valenciana i l'arxipèlag balear, on els termòmetres superaran els 40 graus.

Fins 43 graus s'assoliran a la Vega del Segura (Múrcia) a les hores centrals del dia, 42 es patiran a Còrdova, Sevilla i interior de València i els termòmetres marcaran 41 graus a la conca del Genil (Granada), Sierra Morena (Jaén), vall de Guadalquivir, les comarques de l'Altipla i Nord-oest, a Múrcia, i litoral sud de València.

A 40 graus s'arribarà a les províncies d'Almeria i Cadis, punts de l'interior de Granada, Huelva, interior de Màlaga, sud de Sevilla, Lleida, Tarragona, Alacant, Albacete, La Manxa de Ciutat Real i vall del Tajo (Toledo).

En nivell groc -risgc-, per temperatures al voltant dels 37-39 graus se situen el litoral d'Almeria, les serres de Cadis, Còrdova, Granada, Huelva, Jaén, Màlaga i Sevilla, l'illa de Mallorca i les províncies d'Osca, Terol i Saragossa.

També es fregaran els 37-38 graus al litoral nord de València, sud d'Àvila i Salamanca, punts d'Albacete, Ciudad Real i Conca, Muntanyes de Toledo, vall del Guadiana, Sibèria extremenya, Badajoz i Càceres.

Al prepirineu i litoral de Barcelona i Pirineu de Girona s'arribarà als 34-36 graus i puntualment els 37, els 36 a la Serra de Madrid i els 35 a Sòria i Guadalajara.

Diumenge, les temperatures experimenten un notable descens pel nord, que s'estendrà de manera progressiva a tot el territori, si bé seguirà fent molta calor a la meitat sud de país.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) manté per demà l'alerta taronja a les comunitats d'Andalusia i Castella-la Manxa, on els termòmetres podrien superar puntualment els 43 graus a la conca del Genil (Granada), vall de Guadalquivir (Jaén) i Serra de Guadalhorce (Màlaga), mentre que al camp cordovès i Albacete els termòmetres ascendiran fins als 39-40 graus.

Ja en nivell groc, per temperatures al voltant dels 37-38 graus, se situen les serres de Còrdova, Jaén, Màlaga i Sevilla, la Regió de Múrcia, la ciutat autònoma de Melilla i les províncies d'Albacete, Ciudad Real, Conca, Toledo, Lleida, Tarragona, Alacant, València i la Comunitat de Madrid.

Aquesta gradual baixada de les temperatures continuarà en els primers compassos de la setmana que ve, encara que a partir de dimarts podrien tornar a repuntar i donar lloc a un nou episodi molt càlid.

tracking