Diari Més

Successos

Dos detinguts i 6.400 litres de fals gel desinfectant requisats a Galícia

S'han confiscat 6.400 litres del producte ja distribuït en hospitals i centres mèdics de tota Espanya

Part del material requisat per la Guardia Civi

Dos detinguts i 6.400 litres de fals gel desinfectant requisats a Galícia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha detingut a dues persones a la Corunya per comercialitzar un fals gel que barrejaven amb aiguardent i que elaboraven en un laboratori clandestí, i han estat intervinguts 6.400 litres del producte ja distribuït en hospitals i centres mèdics de tota Espanya.

El producte, que mancava de poder desinfectant, va ser adquirit principalment per centres de salut i hospitals, que van donar la veu d'alarma amb diverses queixes després de detectar la forta olor d'aiguardent, ha informat en un comunicat l'Institut Armat.

A causa de la necessitat urgent del producte, els detinguts -que s'oferien com a químics amb àmplia experiència- van poder col·locar-lo fàcilment evitant qualsevol requeriment documental i de qualitat.

El gel únicament aconseguia un percentatge d'un 25% d'alcohol, en lloc del 70% que li correspon, i la recerca va detectar que l'empresa distribuïdora mancava de les autoritzacions oportunes de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris per a fabricar-ho.

Els dos detinguts en l'operacióQuimigeltenien perfectament distribuïdes les seves funcions per a la comissió d'aquest fet delictiu, de manera que un d'ells s'encarregava de la part comercial i la gestió amb les empreses que adquirien el producte i l'altre estava enfocat en la fabricació i la logística.

En el registre en la nau avícola on van muntar el laboratori -situat a Boiro(la Corunya)- la Guàrdia Civil ha trobat 400 litres del fals gelhidroalcohólicoja envasat.

A més, ha aconseguit confiscar 6.400 litres del producte ja distribuït en hospitals i centres mèdics de tota Espanya.

Les diligències es troben en el Jutjat d'Instrucció número 2 deRibeira.

L'operacióQuimigelha estat dirigida per l'Equip Territorial de Policia Judicial deNoia, pertanyent a la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Corunya, en col·laboració amb l'Agència Espanyola del Medicament i personal del departament de Sanitat de la Xunta de Galícia.

tracking