Diari Més

Successos

Desarticulat un grup criminal per deu robatoris amb força en pisos de Barcelona

Els Mossos detenen cinc persones i no descarten relacionar-los amb altres fets

Imatge cedida pels Mossos d'Esquadra amb alguns dels objectes intervinguts a un grup criminal acusat de deu robatoris amb força en pisos de Barcelona

Desarticulat un grup criminal per deu robatoris amb força en pisos de BarcelonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han detingut cinc persones per formar part d'un grup criminal especialitzat en cometre robatoris amb força a domicilis. Segons informa la policia catalana en un comunicat, han detingut cinc homes com a presumptes autors de deu robatoris amb força en pisos de Barcelona. Els cinc arrestats havien aconseguir un alt grau d'especialització i forçaven els panys dels domicilis amb eines que ells mateixos fabricaven. Tots cinc detinguts són de nacionalitat georgiana i tenen entre 28 i 57 anys. Un d'ells ha ingressat a la presó. Els Mossos mantenen la investigació oberta i no descarten relacionar els arrestats amb altres robatoris.
La investigació va començar a l'abril quan els Mossos van tenir coneixement de diferents robatoris en domicilis de la capital catalana que seguien el mateix patró. Els lladres escollien l'objectiu i comprovaven que les víctimes. Un dels membres del grup trucava als timbres dels blocs mentre un altre es col·locava a prop de la porta del domicili per comprovar si se sentien sorolls a l'interior. Si no detectaven cap soroll, violentaven els panys d'accés. Normalment, s'emportaven diners en efectiu i objectes que tinguessin una ràpida sortida al mercat il·lícit.

Els investigadors van identificar els presumptes autors i van determinar que era un grup de persones que operava des de la ciutat de Barcelona.

El 29 de juliol, la Guàrdia Urbana de Barcelona va localitzar dos homes a la plaça Urquinaona que presumptament tornaven de cometre un robatori, perquè quan els van escorcollar van localitzar diferents eines per forçar panys i diversos objectius dels quals no van poder acreditar la seva procedència.

Els Mossos van constatar que aquestes dues persones eren dos integrants del grup investigat i els van detenir. També es va establir un dispositiu policial que va permetre detenir altres tres integrants del grup i escorcollar els domicilis que tenien al carrer Castillejos de la ciutat.

Durant l'escorcoll es van trobar diversos objectes procedents dels robatoris, un petit taller per fabricar-se les seves pròpies eines per forçar panys i diferents bombins per fer pràctiques. Per als Mossos, aquest fet demostra una alt grau d'especialització.

Un dels detinguts va ingressar a presó, després que quatre dels cinc passessin a disposició judicial. El cinquè detingut va quedar en llibertat com a investigat pendent de ser citat a declarar per part del jutge.

tracking