Diari Més

Moderna vol cobrar entre 40 i 50 euros per cada tractament de dues vacunes contra el coronavirus

Els estudis de la companyia indiquen que la seva vacuna també pot frenar el contagi de la covid-19

Els laboratoris ja comencen a plantejar quin erà el preu de venda de les vacunes contra el coronavirus.

Moderna vol cobrar entre 40 i 50 euros per cada tractament de dues vacunes contra el coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia estatunidenca Moderna calcula, segons publica el diari Financial Times i recull eldigital Nius, que cobrarà entre 40 i 50 euros per cada tractament per a immunitzar contra el coronavirus, que constaria de dues dosis.

El preu de Moderna és superior al que estan remenant els seus principals competidors.

El de Pfizer iBioNTech, seria de 16,60 euros per dosis, segons el preacord aconseguit per les empreses amb els EUA. Per la seva banda, AstraZeneca (que produeix la vacuna d'Oxford) està aconseguint acords entre els 2,5 i els 3 euros per dosis, segons fonts citades pel diari britànic.

A Espanya, Sanitat ha explicat que tenir un desenvolupament científic propi de la vacuna i actuar en coordinació amb la resta d'Europa millora la posició negociadora.

Segons recull Nius de fons del ministeri, el benefici de la vacuna per a l'empresa no té per què reflectir-se directament en el preu. Un Estat pot tenir moltes altres maneres de compensar l'ajuda prestada en aquest moment.

Per la seva banda, cada empresa pot tenir una estratègia diferent d'obtenir beneficis. Seria el cas d'AstraZeneca i Johnson & Johnson que afirmen no volen aconseguir un benefici directe de la venda de les vacunes,almenysen aquesta fase de la pandèmia.

En el cas de Moderna, quea hores d'arasembla la vacuna que està més avançada en el seu desenvolupament, el president de la companyia,StephenHogeva afirmar al Congrés delsEstatsUnits que, «no vendrem a preu de cost».

El Financial Times assegura que aquesta estratègia està complicant les negociacions, però els resultats que està publicant l'empresa l'avalen per la fase en què es troben.

Moderna ha iniciat la fase 3 amb 30.000 voluntaris i un nou estudi en simis afirma que no només protegeix de patir una covid greu, també hi ha proves inicials que pot frenar el contagi.

L'assaig, els resultats del qual han estat publicats a la revistaTheNewEnglandJournalofMedicine, ha detectat que dues dosis de vacuna protegeixen de la infecció a través de les vies respiratòries superiors i inferiors dels primats. Els animals van ser exposats al SARS-CoV-2, però la vacuna va prevenir la inflamació pulmonar i la replicació del patogen en els pulmons i el nas.

En cas deconfirmar-se un resultat similar en humans, seria una notícia positiva per a l'increment de la immunitat grupal a mesura que avanci la vacunació.

tracking